TARİHİ ÇARŞILAR  AÇILDI

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan Edirne’deki tarihi çarşılar 48 günlük aranın ardından yeniden açıldı. Belediye ekiplerinin tamamen dezenfekte ettiği çarşıların girişlerinde ateş ölçümü yapılıyor ve içeriye maskesiz müşteri alınmıyor.

TARİHİ ÇARŞILAR  AÇILDI

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan Edirne’deki tarihi çarşılar 48 günlük aranın ardından yeniden açıldı. Belediye ekiplerinin tamamen dezenfekte ettiği çarşıların girişlerinde ateş ölçümü yapılıyor ve içeriye maskesiz müşteri alınmıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mayıs 2020 Salı 06:41
TARİHİ ÇARŞILAR  AÇILDI

Edirne’de faaliyet gösteren tarihi çarşılar, korona virüs salgını nedeniyle 48 gün önce kapatılmıştı. Belediye ekipleri tarafından tamamen dezenfekte edilen tarihi çarşılar, dün itibariyle yeniden açıldı. Çarşı girişlerinde ateş ölçümü yapılırken; içeriye maskesiz esnaf ve müşteri alınmıyor.

GÜRKAN: “TÜM ÇARŞILARI DEZENFEKTE ETTİK”

Alipaşa Çarşısı’nın açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla bugün berberler, kuaförler, güzellik merkezleri ve AVM’ler açılıyor. Tabi AVM denilince herkesin aklına modern AVM’ler geliyor ama Edirne tarihi kimliği, kültürel dokusu nedeniyle 3 tane de tarihi AVM’ye sahip. Bunlar da tarihi çarşılar dediğimiz çarşılarımız. Bu 3 çarşıda da toplam 300 esnafımız var. Yaklaşık 45 günlük aranın ardından bugün işbaşı yapacaklar. Geçtiğimiz hafta çarşı başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde; Pazar günü tüm çarşılarımızın dezenfeksiyon işlemlerini yaptık. Yaklaşık 45 gündür kapalı olan esnaflarımız çok kötü günler geçirdiler. Umuyoruz bugünden itibaren işleri düzelir. Sağlık tedbirlerine harfiyen uyarak çalışacaklar tabii ki. Her 3 çarşımızın yönetime ateş ölçer, el dezenfektanı, kolonya ve maske veriyoruz. Yine esnaf arkadaşlarımızın her birine 50 adet maske ve kolonya veriyoruz ki; işlerinin başlangıcında bizim de tuzumuz olsun. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum.” dedi.

SANIŞ: “MASKESİ OLMAYAN GİREMEYECEK”

Alipaşa Çarşısı Esnaf Başkanı Yılmaz Sanış ise, “Aslında bu hafta çarşımız, deneme olarak açıldı. Bu hafta göstereceğimiz performansla beraber bu kontrollü normale dönüşe esnafımız, halkımız ne kadar uyacak göreceğiz. Bu haftaki sürecin ardından faaliyetimize devam edip etmeyeceğimiz belli olacak. Bugün hayırlısıyla çarşımızı açtık. 48 gündür kapalıydık ve esnaflarımız çok kötü durumdaydı. Çarşımızın açılma sürecinde büyük destekleri olan Valimiz Ekrem Canalp’e, Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Hakikaten onların çabaları olmasaydı, biz bu çarşıları açamazdık. Valiliğimizin bizlere vermiş olduğu personel ve dezenfekte ilaçları desteği, Edirne Belediyemiz de ateş ölçer, maske ve dezenfektan verdi. Allah razı olsun onlardan. Çarşımızda kesinlikle maskesi olmayan esnaf, dükkan açamayacak. Maskesi olmayan müşteri ve ziyaretçi de, çarşıya giremeyecek. Sosyal mesafeyi sürekli kontrol ediyoruz. Alışverişlerin kısa sürede yapılmasıyla ilgili anonslar yapılacak. İnşallah hayırlısı olur.” ifadelerini kullandı.

FINDIKLI: “CANALP VE GÜRKAN’IN BÜYÜK DESTEĞİ OLDU”

Bedesten Çarşısı Esnaf Başkanı Hakan Fındıklı da, “Bugün besmeleyle çarşımızı açtık. 4 kapımızda 4 tane güvenlik var. Bu güvenlikler Valilik tarafından çarşımızda görevlendirildi. Valimiz Ekrem Canalp’in ve Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın büyük destekleri oldu. Ateş ölçer, dezenfektan dağıttılar. Her esnafımıza 50’şer tane maske verdiler. Esnafımızın da ihtiyacı vardı zaten. Temizliğimizi yapıyoruz, kışlık ürünleri yazlık ürünlerle değiştiriyoruz. Bugünlerimiz böyle geçecek gibi gözüküyor.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.