Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, her yıl düzenlenen tarım fuarının 2026 yılı tarihi ve yerinin belli olduğunu açıkladı.
Fuarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) takvimine de kaydettirdiklerini söyleyen Irmak, fuarın bu yıl Ramazan Bayramı'nın hemen ardından açılacağını ve büyük ilgi görmesini beklediklerini kaydetti.
Irmak Fuarla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Tarım fuarını ben ilk başkan seçildiğimde Kırkpınar'da yapmıştık. Hiç verim alamadık. Geçen yılki fuarı pazar yerinde yaptık. Ramazan ayına denk gelmesine rağmen çok güzel oldu. Kırkpınar’da verimli olmuyor. Çünkü; Kırkpınar'a ziyarete gelenler, ağırlıklı olarak pehlivanlar için ve oradaki yeme içme bölümleri için geliyorlar. Bir de o mevsim çiftçiliğin en yoğun zamanı. Buğday biçim zaman Kırkpınar oluyor ve çiftçiler rağbet etmiyor oradaki fuara. Özellikle ben gözlemledim. Trakya'nın başka yerlerinde açılan, Kırklareli’nde, Lüleburgaz'daki kış fuarlarına daha çok rağbet ediyorlar. Geçen yıl kapalı pazar yerinde yaptığımız fuar şubat ayında soğuklarda olmasına rağmen çok güzel geçti. Gayet kalabalık oldu ve gelen ürünlerin yüzde 90’ı satıldı. Bu yıl Ramazan şubatta başlıyor, mart sonunda bitecek. Bayramdan sonra, şehir merkezindeki kapalı pazar yerinde, 12-15 Nisan 2026’yı fuar tarihlerimiz olarak belirledik."
Gözde Kabasakal
