TASMALI: “ RAMAZAN, İSLAM ALEMİNE DOSTLUK, GETİRSİN”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada bu kutsal ayın İslam alemine dostluk, barış getirmesini söyledi.

TASMALI: “ RAMAZAN, İSLAM ALEMİNE DOSTLUK, GETİRSİN”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada bu kutsal ayın İslam alemine dostluk, barış getirmesini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mayıs 2018 Cuma 09:17
TASMALI: “ RAMAZAN, İSLAM ALEMİNE DOSTLUK, GETİRSİN”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, Ramazan ayının başlamasıyla açıklamalarda bulundu. Tasmalı yaptığı açıklamasında “Bilindiği gibi İslam aleminin iki dini bayramı vardır. Biri Kurban diğeri ise bir ay sonra gelecek ramazan bayramı.

 Müslüman bu kutsal aylarda birbiriyle kaynaşıp dostluklarını pekiştirirler. Bu arada gelişmiş ve sömürgeci ülkeler Müslüman alemine karşı sömürgecilik emellerini sürdürüyorlar Onun kuklası durumunda olan İsrail Müslümanların en kutsal kenti olan Kudüs’te büyükelçilik açıyor. Bu arada Müslümanlara eziyet ediyorlar ve göçe zorluyorlar. Bir gün önce İsrail askerlerinin Filistin halkını katletmesi elliyi aşkın canın gitmesi binlerce Filistinlinin yaralanması insanlık adına utanç verici bir durumdur.

Özellikle Demokrasiyi savunan ülkeler bu katliama alet olmamalıydı. Maalesef sömürgeci ülkeler Müslüman toplumlarını birbirine düşürüp sömürgeci emellerini sürdürüyor. Bu ülkelere çok miktarda silah satıyor.” Dedi

ÖĞRENCİLERDEN YARDIM

Ramazan nedeniyle Edirne merkezdeki Emel Özgür Subaşı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri mahallede ihtiyacı olan ailelere yardım paketi sunduğunu belirten Tasmalı; “ Bu yardımları nedeniyle okul idaresine ve yardımsever öğrencilere teşekkür ediyorum. Biz bu paketleri mahallemizde ihtiyacı olan ailelere vereceğiz.

Yine aynı okul öğrencileri mahallenin güzelliği için her türlü desteği veriyor. Öğrenciler sokak hayvanları için su ve yem sağladılar. Öğrencilerimiz mahallede biriken çöpleri topladılar. Böylece çevre temizliğinde örnek oldular. Bu çevreye duyarlı olmayanlar için uyarıcı bir çalışmadır.

Mahallemizin kültür düzeyi yüksek, eğitimli insanların ikamet ettiği bir mahalledir.  Öğrencilerin bu tavrı örnek alınmalıdır. Gençlerimiz çevreye bu kadar duyarlı ise diğer vatandaşlarımız da aynı duyarlılığı göstermeli. Bazı insanlarımız bir yerde yediklerinden arta kalanı yerinde bırakıyor. Aslında ilimizin her tarafından çöp araçları var biriken çöpleri oraya atabilirler. Benim halkımızdan ricam gençlerimizi örnek alsınlar ve çevrelerini temiz tutsunlar mahalle halkımıza da yakışan budur.

Bu kutsal aylarda fitre, zekatı ve diğer yardımları ihtiyaç sahiplerine versinler. Verecekleri kişileri bulamadıkları zaman bize başvursunlar kendilerine yardımcı olalım. Ben yardım edecek vatandaşları ihtiyaç sahiplerinin evine kadar götürüp yardımların yerine ulaşmasına katkı sağlarım. Bu arada basınımızın da çevre temizliği ve yardımlar konusunda yardımcı oldukları için sizlere de teşekkürü bir borç bilirim.  Tüm halkımızın ramazan ayını kutlar bu mübarek ayın ülkemize ve tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini dilerim. Ayrıca yardım toplayan öğrencilerimizi ve okul yönetimine de teşekkürlerimi sunarım.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.