Mecidiye Köyü yakınlarında çıkan ve hızla yayılan yangın, tarım arazileriyle birlikte ormanlık alanları da etkisi altına aldı. İlk belirlemelere göre yaklaşık 150 dönüm tarım arazisi ve ormanlık alan yangından zarar gördü. Yangın, bölgede büyük üzüntü ve endişeye yol açarken, CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Taybıllı , “Keşan ilçemize bağlı Mecidiye Köyü yakınlarında, buğday tarlasında başlayan ve rüzgârın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın, hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. İlk belirlemelere göre yaklaşık 150 dönüm tarım arazisi ve ormanlık alanın bu yangından etkilendiği açıklandı” dedi.
Yangının büyümeden kontrol altına alınması için büyük bir özveriyle çalışan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Taybıllı, “Yangının büyümeden kontrol altına alınması için büyük bir özveriyle çalışan Keşan Belediyesi İtfaiyesi’ne, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, havadan ve karadan müdahale eden tüm görevlilere ve destek veren gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
Yaşanan yangının sadece ağaçları ya da ekinleri değil, aynı zamanda geleceği ve yaşam alanlarını tehdit ettiğini belirten Taybıllı, “Bu tür olaylar, sadece bir çevre felaketi değil; aynı zamanda toprağımızın, üretimimizin ve geleceğimizin kaybıdır. Edirne’nin bereketli tarım alanlarını, ormanlarını ve doğal yaşamını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu.
CHP Edirne İl Örgütü olarak bu tür olayların takipçisi olacaklarını vurgulayan Taybıllı, “CHP Edirne İl Örgütü olarak doğamıza sahip çıkma kararlılığımızı yineliyor; yerel yönetimlerle ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm adımların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum” dedi.
Açıklamasının sonunda yangından zarar gören tüm yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Taybıllı, “Yangından etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun. Edirne’nin doğasına birlikte sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.
Yangının çıkış nedeni ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmazken, yetkililer bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini, hasar tespitinin ardından net zararın kamuoyuyla paylaşılacağını bildirildi.
Bülent Sarıçiçek

