Flaş Haber
Kapat

TAYYİP YILMAZ’IN HEYKELİ DİKİLECEK

Edirne’mizin yetiştirdiği Büyük Ressam ve Fotoğraf Sanatçısı Öğretmen Tayyip Yılmaz’ın heykeli dikilecek.

TAYYİP YILMAZ’IN HEYKELİ DİKİLECEK

Edirne’mizin yetiştirdiği Büyük Ressam ve Fotoğraf Sanatçısı Öğretmen Tayyip Yılmaz’ın heykeli dikilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ekim 2019 Pazartesi 07:18
TAYYİP YILMAZ’IN HEYKELİ DİKİLECEK

1950’li yılardan itibaren Edirne’nin her köşesinin fotoğrafını çeken ve resimlerini yapan Büyük Ressam ve Fotoğraf Sanatçısı Öğretmen Tayyip Yılmaz’ın heykeli dikilecek. Edirne’nin büyük değerlerinden biri olarak gösterilen Yılmaz’ın heykelini hiçbir ücret almadan yapma kararı alan Heykeltıraş Müslüm Özcan konuyla ilgili olarak, “Bu kararımı Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’a da ilettim. Belediye Başkanı Recep Gürkan konuya çok sıcak baktığını belirtti ve, ‘Hele sen heykeli bir yap, gerisini bana bırak.’ dedi.” ifadelerini kullandı.

“İKİNCİ BİR TAYYİP YILMAZ YETİŞMEMİŞTİR”

Konuya ilişkin muhabirimize açıklamada bulunan Heykeltıraş Müslüm Özcan şunları söyledi: “Tayyip Yılmaz Hocamız 1950’li yıllardan başlayarak Edirne’mizin her köşesinin, her sokağının, her anıtının fotoğraflarını çekmiş ve sulu boya tekniğiyle resimlerini yapmıştır. Tayyip Yılmaz Hocamız arşivlediği eserlerini hiç kimseden esirgememiş, isteyen kişi ve kurumlara eserlerinin kopyalarını vermiştir. Bugün için Edirne’mizde ikinci bir Tayyip Yılmaz ne yazık ki yetişmemiştir. Tayyip Yılmaz Hocamız Cumhuriyetimizin aydınlıkçı okulları olan Köy Enstitülerinden yetişmiş bir sanatkar öğretmendir. Bu nedenle, bu değerli insanın bir heykelini hiçbir ücret talep etmeden ve tüm masrafını da karşılayarak yapmak kararını aldım. Bu kararımı Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’a da ilettim. Belediye Başkanı Recep Gürkan konuya çok sıcak baktığını belirtti ve, ‘Hele sen heykeli bir yap, gerisini bana bırak.’ dedi.” dedi.

KALEİÇİ’NDEKİ PARKA ADI VERİLECEK

Heykeltıraş Özcan heykelin konulabileceği alan olarak ise, “Kaleiçi Semtimizde halen çocuk parkı olarak işlevini sürdüren park alanına Değerli Hocamızın heykeli konulabilir. Heykelin dikilmesiyle birlikte bu parkın adı da, ‘Ressam-Öğretmen Tayyip Yılmaz Parkı’ olarak belirlenebilir.” ifadelerini kullandı. 

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.