TAZE KAN, YENİ BAŞKAN

Demokrat Parti Edirne İl Başkanlığı’nda yapılan rozet töreninde Demokrat Parti İl Başkanı Özyılmaz’ın rozetini takıp kayıt işlemini yaptığı Seyhan Karademir, Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı olarak siyaset hayatına başladı.

TAZE KAN, YENİ BAŞKAN

Demokrat Parti Edirne İl Başkanlığı’nda yapılan rozet töreninde Demokrat Parti İl Başkanı Özyılmaz’ın rozetini takıp kayıt işlemini yaptığı Seyhan Karademir, Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı olarak siyaset hayatına başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Nisan 2021 Çarşamba 06:42
TAZE KAN, YENİ BAŞKAN

Demokrat Parti Edirne İl Başkanlığı’nda düzenlenen rozet töreninde Seyhan Karademir  partiye katıldı ve İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi.

DP Edirne İl Başkanı Özyılmaz, “İl Gençlik Kolları Başkanımızı daha önce atamıştık ancak yaşı ve okulunun olması nedeniyle görevini tam yerine getirememekteydi. Yeni bir genç kardeşimiz partimize geldi ve üye olmak istediğini söyledi. Demokrat Parti’nin kadınlara yönelik çok teveccüh gösterdiğini söyledi. Partimizin merkez ilçe başkanlığı, kadın komisyonu başkanlığı ve yönetim kurullarımızda kadınlar var. Biz de Seyhan Karademir’i, İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na atamaya karar verdik” şeklinde kısa bir açıklamayla toplantıya katılan basın mensuplarını aydınlattı. Özyılmaz’ın açıklamasının ardından İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na atanan Seyhan Karademir, basın mensuplarına şu sözlerle kendini tanıttı: “Siyasete meraklıyım. Bu yüzden devamlı internet üzerinden araştırma yapıyordum. Cumhuriyet kadını olarak kendime en yakın partinin Demokrat Parti olduğuna karar verdim. İnşallah ilerleyen günlerde genç katılımcılarla daha fazla birlikte olup bu yolda daha güvenli ve iktisadi bir şekilde ilerleyeceğimizi düşünüyorum”

Karademir’in ardından tekrar söz alan Özyılmaz Edirne’nin Covid-19 sürecindeki ekonomik durumuyla ilgili konuştu. Özyılmaz konuşmasında; “Edirne’de küçük esnafımız bugün kötünün de kötüsü oldu. Çünkü günübirlik çalışan insanlarımız var. 17 gün evden dışarı çıkmayacak. Devletimizin çok fazla takviyesi yok. Bazı yerlerde bol bol patates ve soğan dağıttılar. Sadece patates ve soğan ile gün geçer mi? Dünya politikasını da izliyoruz. Merkel, vatandaşına 25 dakika konuşuyor, 25 dakikanın 5 dakikasında kapanma ile ilgili konuşuyor. 20 dakikasında ise ekonomiyi konuşuyor. Merkel diyor ki; ‘Siz evlerinize kapanın, dışarıya çıkmayın, dükkânlarını kapatın. Devletimizin, sizin vergilerinizi ödemeye de, evinizde yatarken size bakmaya da gücü vardır’ diyor. Bizde ise 5 dakika kapanma ile ilgili konuşuyoruz, 20 dakika ABD ve başka konularla ilgili konuşuyoruz. Ekonomik olarak da ‘Allah versin’. Küçük esnafımız ve insanımız çok büyük zorluklar içinde bugünlere geldi. Biz kapanmaya karşı değiliz. Kapanmanın tam olarak yapılmasını her zaman söyledik. Ama kapanma yapılırken de vatandaşımızı düşünerek yapılmalıydı. Hiçbir geliri olmayan insanlarımıza katkıda bulunarak olmalı. Dükkân kirası olan işletmeler, bunu nasıl karşılayacak? Bunların hesabı iyi yapılarak ve ekonomik olarak desteklenerek yapılması lazımdı. Maalesef bu kadar oldu” dedi.

Konuşmaların ardından Özyılmaz Karademir’e rozetini taktı.

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.