TRAKYA ÜNİVERSİTESİ CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ne yapılacak olan 5 bin kişilik caminin temeli, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’in de katılımıyla atıldı.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ne yapılacak olan 5 bin kişilik caminin temeli, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’in de katılımıyla atıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ekim 2019 Cuma 08:03
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ne yapılacak olan 5 bin kişilik caminin temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Kur’an okunmasıyla başlayan temel atma törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, dekanlar, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve öğrenciler katılım gösterdi.

TABAKOĞLU: “CAMİYİ ÜNİVERSİTEMİZİN KALBİNE YAPIYORUZ”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan temel atma töreninde yaptığı konuşmada,  “Burada hemen karşımızda Tıp Fakültesi Hastanesi, hemen yanında günümüzün medreseleri üniversitemiz, kütüphanemiz ve öğrencilerimizle günde 50 bin kişinin girip çıktığı bu yere bir camimiz eksikti. Üniversitemizin kalbi hükmündeki bu yere inşallah camimizi de koyarak bu eksikliğimizi tamamlıyoruz. Özellikle hastanede yatan hastalarımızın o ezan seslerini duyacağı, o maneviyatını güçlü olacak hissedecekleri bu mekanları burada oluşturmaktan, vesile olmaktan çok mutluyum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

TIRAŞÇI: “ÜNİVERSİTE CAMİLERİNE CİDDİ ANLAMDA ÖDENEK AYIRDIK”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ise, “Geçmişte başlangıçta eğitim, ibadethanelerin içerisindeydi. Şimdi mabetler eğitim yuvalarının içerisinde anlayışıyla üniversitelerimizin kampüslerinde böylesine cami ve mescitler inşa edilmesi, gençler başta olmak üzere orada çalışanların ibadetlerini daha farklı sunmaları bakımından önemli bir aşamadır diye düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak da bizler imkanlarımız dahilinde 5-6 yıldan bu yana üniversite camilerine ciddi anlamda ödenek ayırdık, katkı sunmaya çalıştık. Pek çok üniversitemizin kampüsünde camilerimiz gerçekten sanat eseri özelliği itibariyle de öne çıkacak şekilde inşa edildi. Bu noktada bu caminin başından şu ana gelinceye kadar ve bundan sonraki süreçte emeği geçen ve geçecek olan bütün ilgili ve yetkili kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

CANALP: “CAMİLER BÜTÜN YOLLARIN KESİŞTİĞİ NOKTADADIR”

Camilerin içlerinde bulundukları şehirlerin dokusunun bir parçası olduğunu belirten Vali Ekrem Canalp,  “Baktığımızda geleneksel olarak camiler bütün yolların kesiştiği noktadadır. Sosyolojik olarak da aslında insanların yollarının kesiştiği bir nokta olması gerekiyor. Yani insanları hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bir araya getiren bir yapıdır camiler. Bireysel fonksiyonlarının yanı sıra camiler böyle toplumsal fonksiyonlarını da barındırmaktadır. Geleneksel fonksiyon olan eğitim fonksiyonunun da en güzel örneği burada üniversitenin en güzel şekilde ifa edeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.