T.Ü. REKTÖRÜ TABAKOĞLU ÜAK YÖNETİM KURULUNDA…

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının (ÜAK) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

T.Ü. REKTÖRÜ TABAKOĞLU ÜAK YÖNETİM KURULUNDA…

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının (ÜAK) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Haziran 2022 Perşembe 06:00
T.Ü. REKTÖRÜ TABAKOĞLU ÜAK YÖNETİM KURULUNDA…

Üniversiteler arasında akademik yönden koordinasyonu sağlamak, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak tedbirler almak, üniversitelerin tümünü ilgilendiren kanun tasarılarını, tüzük tasarılarını ve aynı nitelikteki yönetmelikleri hazırlamakla görevli akademik bir kuruluş olan Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının 254. Toplantısı, İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda gerçekleştirilen seçimde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. Yönetim Kurulunda fen-mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarından üçer, güzel sanatlar alanında ise bir üye bulunmakta.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fuat Sezgin Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ÜAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak birer konuşma gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından olağan yönetim kurulu toplantısında, ÜAK’ın güncel çalışmaları ve gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Yönetim Kurulu seçimlerinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sağlık alanında belirlenen üç üyeden biri olarak ÜAK’ın Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

Sorumluluğu büyük bir görev aldıklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kendisini bu göreve layık gören ve destekleyen ÜAK üyelerine teşekkür ederek görevini hakkıyla yerine getirmek için var gücü ile çalışacağını dile getirdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.