TUNA DALGALARI TÜRKİYE’DEN DAVET BEKLİYOR!

Çoğunluğunu Türk asıllı Bulgar vatandaşların oluşturduğu Türk Folklor Grubu ‘Tuna Dalgaları’, bugüne dek Türkiye’de gösteri yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Daha önce Makedonya, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’da onlarca gösteriye imza atarak ülkemizin geleneklerini ve halk oyunlarını tanıtan Tuna Dalgaları, Türkiye’den de davet bekliyor.

TUNA DALGALARI TÜRKİYE’DEN DAVET BEKLİYOR!

Çoğunluğunu Türk asıllı Bulgar vatandaşların oluşturduğu Türk Folklor Grubu ‘Tuna Dalgaları’, bugüne dek Türkiye’de gösteri yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Daha önce Makedonya, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’da onlarca gösteriye imza atarak ülkemizin geleneklerini ve halk oyunlarını tanıtan Tuna Dalgaları, Türkiye’den de davet bekliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ekim 2020 Pazartesi 09:39
TUNA DALGALARI  TÜRKİYE’DEN DAVET BEKLİYOR!

2013 yılında kurulan Türk Folklor Grubu ‘Tuna Dalgaları’ başta Bulgaristan olmak üzere pek çok ülkede Türk gelenek ve halk oyunlarını tanıtmak için gösteri yapıyor. Bugüne dek onlarca gösteriye imza atan grupları hakkında açıklamalar yapan Başkan Mirban Osmanova, “Grubumuz, kendisini halkın yüreğine ve ruhlarına ulaşacak şarkıları ve ritimleriyle süsleyerek iyilik ve sevginin elçisi olmaya devam edecek.” ifadelerini kullanırken; Başkan Yardımcısı ve Solist Sevilen Bedrieva ise Türkiye’de gösteri yapamamanın hayal kırıklığını yaşadıklarını söyleyerek, “Bando-Ciğer Festivali, Kakava Festivali gibi festival ve organizasyonlarda gösteri yapmak istiyoruz. Umarım Türkiye’deki yetkiler sesimizi duyar ve ülkemizde de gösteri yapmanın onurunu yaşarız.” dedi.

OSMANOVA: “İYİLİK VE SEVGİNİN ELÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Türk Folklor Grubu ‘Tuna Dalgaları’ Başkanı Mirban Osmanova, grupları hakkında bilgiler vererek, “Grubumuz 2013 yılında kuruldu. Formasyonun başlatıcıları, farklı mesleklere sahip bir grup kadındır. Türk sazının eşlik ettiği, darbuka ve piyanoların bir aya getirdiği topluluğumuzda farklı yaş gruplarından ve mesleklerden yaklaşık 15 şarkıcı ve usta müzisyen var. Davulcu, akordeon, saz ve piyano eşliğinde çeşitli şarkılar söylüyor ve kalplerde adeta bir koro oluşturuyoruz. Grubumuzun repertuarı, Türk halk müzikleri başta olmak üzere Bulgar ve Yunan şarkılarını da içeriyor. Hem solo, hem de iki ses çıkartan koromuz, yıllar boyunca sürekli olarak güncellenmektedir. İki yıl boyunca grup, kompozisyonu gençleştirmeye ve düet ile üçlü performanslarının yanı sıra koro ve solo performansları içeren repertuarını çeşitlendirmeye çalıştı. Türk ve Bulgar halk gelenek ve göreneklerini temsil eden müzikal ve tiyatro gösterileri de yapılmaktadır. İlk konserimiz 30 Nisan 2013 tarihinde yapıldı ve bu grubun yaratıcı yolunun başlangıcı oldu. Grubumuzun ödüller ve diplomalarla ödüllendirildiği çok sayıda konser, bayram ve festival var. Grubumuz, kendisini halkın yüreğine ve ruhlarına ulaşacak şarkıları ve ritimleriyle süsleyerek iyilik ve sevginin elçisi olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

BEDRİEVA: “TÜRKİYE’DE GÖSTERİ YAPAMAMANIN HAYAL KIRIKLIĞINI YAŞIYORUZ”
Grubun Başkan Yardımcısı ve Solisti Sevilen Bedrieva ise, Türkiye’den davet alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Yıllardır başta Bulgaristan’da olmak üzere birçok ülkede Türk geleneklerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla gösteriler yaptık. Türk halk müzikleri ile Bulgar halk müziklerini harmanladığımız gösteriler oldukça ilgi gördü ve pek çok plaketle ödüllendirildik. Biz Türk asıllı Bulgar vatandaşlar olarak, Türkiye’mizin değerlerini tanıtmanın mutluluğunu taşıyoruz. Fakat bu noktada bir üzüntümüzü de dile getirmek isterim. Türkiye’de gösteri yapamamanın hayal kırıklığını yaşıyoruz. Özellikle Edirne’de gerçekleştirilen Bando-Ciğer Festivali, Kakava Festivali gibi festival ve organizasyonlarda gösteri yapmak istiyoruz. Umarım Türkiye’deki yetkiler sesimizi duyar ve ülkemizde de gösteri yapmanın onurunu yaşarız.” dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.