TUNCA NEHRİNE DİLEK ÇELENGİ BIRAKILDI

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Tunca nehrine sabahın erken saatlerinde dilek çelengi bıraktı.

TUNCA NEHRİNE DİLEK ÇELENGİ BIRAKILDI

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Tunca nehrine sabahın erken saatlerinde dilek çelengi bıraktı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
TUNCA NEHRİNE DİLEK ÇELENGİ BIRAKILDI

Sarayiçi'nde ki Fatih Köprüsü'ne gelen Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, dilek çelengini nehre bıraktı. Çok sayıda yerli ve yabancı turistin de katıldığı etkinlikte katılımcılar da dileklerini yazdıkları kağıtları nehire bıraktılar.

Edirne’de 2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren ve bu yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Tunca nehrine dilek çelengi bırakıldı.

"EDİRNE İÇİN DİLEK DİLEDİM"

Dilek çelenginin nehre bırakılmasının sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yapan Belediye Başkanı Gencan Akın şöyle konuştu:

"Bugün üç günlük şenliğimizin son gününde bir araya geldik. Hep birlikte baharı karşıladık, dileklerimizi tuttuk. Bu sene tüm dileklerimiz Edirne ve Edirneli hemşehrilerimiz için oldu. İki güzel gün geçirdik ve bugün de son günümüzü kutluyoruz. Sahne performanslarını izledik ve misafirlerimizden olumlu geri bildirimler aldık.Gözlemlediğimiz kadarıyla Edirne'nin turizm potansiyeli her geçen gün artıyor, bu da bizi memnun ediyor. Ancak eksikliklerimizin farkındayız. Bu nedenle bir anket çalışması yaptık ve önümüzdeki sene şenliğimizi daha iyi şartlarda sürdüreceğiz.Kalabalık bir katılım oldu ve Edirnelilerin ilgisi yoğundu. Hem yerli hem de yabancı turistlerin sayısı oldukça fazlaydı. Kesin katılım sayısını şu an veremem, ancak geçen seneye kıyasla katılımın çok daha fazla olduğunu söyleyebilirim.Bu büyük ilgi ve katılımdan dolayı teşekkür ederim. Hepinize minnettarız "

YABANCI TURSTLER DİLEK DİLEDİ MUM YAKTI

Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için Edirne'ye gelen yerli turistlerin dışındaki yabancı turistlerde sabahın erken saatlerinde Tunca Nehri kenarına gitti. Turistler, dilek kağıtlarını nehre atarken, kendi örflerinin gereğini de ihmal etmesi. Bazı turistler nehir kenarında mum yakarak dilek diledi.

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 06.05.2024 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.