TUR OTOBÜSÜ HİZMETE BAŞLADI

Edirne’nin turizmine katkı sağlanması amaçlanan panoramik şehir turu otobüsü hizmete başladı. İlk tur Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılımıyla gerçekleşti. 

TUR OTOBÜSÜ HİZMETE BAŞLADI

Edirne’nin turizmine katkı sağlanması amaçlanan panoramik şehir turu otobüsü hizmete başladı. İlk tur Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılımıyla gerçekleşti. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Temmuz 2018 Perşembe 22:27
TUR OTOBÜSÜ HİZMETE BAŞLADI

Edirne’nin turizmine katkı sağlanması amaçlanan panoramik şehir turu otobüsü hizmete başladı. İlk tur Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılımıyla gerçekleşti. Edirne’nin tarihi ve turistlik yerlerini gezdirecek olan tur otobüsü günde 4 sefer yapacak olup, hareket yeri Eski Cami karşısı ve bilet fiyatları 20 TL’dir. 
Şehir turu otobüsü için çok uzun süredir çalıştıklarını belirten Gürkan, “Çok uzun süredir üzerinde çalıştığımız, uzun süredir özlemini duyduğumuz bir olay bu. Hep şunu söylüyoruz. Edirne, turizm şehridir. Ama dünyada hangi turistik şehre giderseniz gidin olmazsa olmazlardan biri panoromik şehir turu yapan otobüslerdir. Bunlar da genellikle çift katlı üstü açık otobüsler olur. ETUS Başkanı Hakan Giyik’ten iki yıl önce rica etmiştim. Bizi kırmadılar, bize inandılar. Aldılar ama iki yıldır bir türlü sistemi oturtamadık. İşletme ihalesini yaptık. Bilet fiyatı belirlendi. Tabi bu elimde görmüş olduğunuz bilet biraz geçici. Yakın gelecekte daha düzenli daha planlı olacak bu iş. Tur güzergahı belirlendi. Mesela ben birçok yerde bu otobüsleri kullanmış birisiyim. Örneğin Barcelona’dan bir örnek veriyim size. Barcelona’da üç farklı tur var. Her biri günlük 28 Euro. İstanbul’da ne kadar bilmiyorum ama Avrupa’daki turistik şehirlerde 20 Euro ile 30 Euro arasında değişiyor. Bu biletler bir takvim günü geçerli. Yani o aldığınız gün akşama kadar sayısız kez indi-bindi yapabiliyorsunuz. Bu bilet, üzerindeki tarihi boyunca geçerli. Burada 20 TL yapıldı biletler. Bir deneme olarak başlayalım bu hafta Kırkpınar Haftası’nda. İnanıyorum ki Edirne’nin turizm hareketine ciddi bir katkı sağlayacak. Bir müddet sonra oturduktan sonra belki bir araç yetmeyecek, bir araç daha almak zorunda kalacağız. Şimdiden Edirne’mize hayırlı olsun. ETUS’a da çok teşekkür ediyorum katkıları için.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.