TURİZM ENFORMASYON BÜROSU AÇILDI

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Selimiye Camii arkasında bulunan alana Turizm Enformasyon Bürosu açıldı. Açılışta, davetlilere deva-i misk ve tava ciğer ikramında da bulunuldu.

TURİZM ENFORMASYON BÜROSU AÇILDI

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Selimiye Camii arkasında bulunan alana Turizm Enformasyon Bürosu açıldı. Açılışta, davetlilere deva-i misk ve tava ciğer ikramında da bulunuldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Nisan 2024 Salı 00:00
TURİZM ENFORMASYON BÜROSU AÇILDI

Turizm kenti Edirne'ye kazandırılan yeni Enformasyon Bürosu'nun açılışı nedeniyle düzenlenen törene Vali Yunus Sezer, Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Tanrıkulu, Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Emniyet Müdürü Onur Karaburun, bazı daire müdürleri ile turizm işletmecileri katıldı.

Açılışta konuşan Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk, Selimiye'nin gölgesinde bir ofis açmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Soytürk, büronun açılmasına katkıda bulunan turizmcilere teşekkür ederken, şöyle dedi:

" 48. ncisi kutladığımız turizm haftası aklı selimin, Zevki Selim'in, Selimiye'nin gölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bu ofislerden bir tanesini şehrimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimize yirmi dört saat hizmet vermek üzere bugün açılışı için toplanmış bulunuyoruz.

Bu turizm enformasyon ofisimizin bir özelliği ise tüm tefrişatının şehrimizin turizm yatırımcıları tarafından yapılmış olmasıdır. Bir vesileyle tekrar teşekkür ediyorum Yine ofisimizin içerisinde, Edirne'mizin geleneksel el sanatlarıyla süsleyen, onların birbirinden kıymetli eserleriyle bize destek veren kısmet ustası Adem Kayın'a, salgı yapımından üç telli çalgı, Keşan'da önemli bir sanatçımız Uğur Parmaksız'a teşekkür ediyorum. Türkiye'nin ve Orta Asya'ya bile üç telli bağlama yapıp gönderen Parmaksız, kendisi iyi bir bağlamacıdır. Yine geleneksel el sanatlarından, kati sanatından Fikriye Kirpiye Hanım'a, çiniden Yusuf Talaşmanlı'ya, Edirnekari'den büyük üstadımız Mehtap Cömert Hocamıza, fayton sanatında kendileri Kültür ve Turizm Bakanlığımızın sanatçı tanıtma kartına sahip sanatçılarımız, yine seramikte Özlem Öz kişiye, kırk yamada Rezzan Gökalp Hanım'a, bıçak yapımında Samet Yılmaz'a, deri işlemede Selma Çelik'e, Edirnekali Kalemi'sinde Sevilay Güler'e, mis meyve sabununda Şengül Çınar'a teşekkür ederim"

Belediye Başkan Yardımcısı  Ertuğrul Tanrıkulu'na, "Teşekkür Filiz Başkanımız çok acil bir il dışına çıkmak zorunda kaldığı için kendisini temsilen buradayız efendim. Biz Edirne turizmine katkı veren belediye olarak bütün dostlarımıza, bütün emekçilerimize gerçekten çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü Edirne'yi dizayn ederken tarih, kültür, turizm kenti olarak arzu ediyoruz ve turizm altyapısında özellikle sayın valimin destekleri konusunda da çok teşekkür ederiz. Çünkü bu bir işbirliğidir. Bu bir sinerjidir. Sinerji bir artı bir iki ederse aslında herkes kendi işini yapar. Ama bir artı birin üç etmesi için de sayın valim sağ olsun her katkı veriyor. Birlikteyiz. Ve Edirne Belediyesi olarak da turizmin gelişmesi için, potansiyeli için elimizden gelen her şeyi daha fazlasını yapacağız" dedi

SEZER "EDİRNE'NİN ÇEKİCİLİĞİ TARTIŞILMAZ"

Açılışta konuşan Vali Yunus Sezer, Edirne'nin kültür ve turizm kenti konumunda olduğunu, cazibesinin her geçen gün arttığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu hafta Edirne açısından ve ülkemiz açısından son derece önemli bir turizm haftası. Son on yılda Türkiye'nin sürekli yenilenen hedefleri ve turizm alanındaki gelişimi göz ardı edilemez. Türkiye'nin turizm potansiyeli ve altyapısı için yapılan destekler gerçekten kayda değer. Edirne, tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir ve bu mirası günümüze taşımıştır. Selimiye gibi önemli mimari yapılar şehrimizin zenginliğini ortaya koymaktadır.Edirne'nin turizm potansiyeli ve çekiciliği tartışılmaz olsa da, önemli sorunlarla karşı karşıyayız. Turizm altyapısının sadece %10'unu kullanıyoruz ve bu tarihi zenginliği daha etkin bir şekilde tanıtmamız gerekiyor. Gelen ziyaretçi sayısı altı milyonu aştığı halde, konaklama imkanları yetersiz. Bu yüzden tarihi konaklarımızı turizme kazandırmak için hızla harekete geçmeliyiz.Turizm, gastronomi, konaklama ve tarihi yapıları ele almalıyız ve bunları turizm stratejimizin merkezine koymalıyız. Turizmin gelişmesi için belediyemiz, valiliğimiz, bakanlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız işbirliği içinde hareket etmeli ve hızlı adımlarla ilerlemeliyiz.Bugünün açılışı geç olsa da, katkı sunan herkesin sahiplenmesi gerçekten önemlidir. Hepimizin elimizi taşın altına koymamız ve Edirne'yi turizmde daha ileriye taşımamız gerekiyor. İnşallah bu ofis, Edirne'nin turizmine önemli katkılar sunacaktır."

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.