TURİZMİN EN ‘MOR’ HALİ

‘Mor Turizm’ olarak adlandırılan Edirne Lavanta Tarla Günlerinin 2’ncisi, dün yapılan etkinliklerle başladı.

TURİZMİN EN ‘MOR’ HALİ

‘Mor Turizm’ olarak adlandırılan Edirne Lavanta Tarla Günlerinin 2’ncisi, dün yapılan etkinliklerle başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Haziran 2019 Salı 09:00
TURİZMİN EN ‘MOR’ HALİ

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Edirne Tanıtım Turizm Derneği işbirliğinde düzenlenen 2’nci Edirne Lavanta Tarla Günleri, ‘Edirne Lavanta Kokuyor’ sloganıyla başladı. İlk gün etkinliklerinde yaklaşık 500 çocuk lavanta tarlalarında eğlendi. Yeni evlenen Gürsoy ve Fatoş Tatu çifti de lavanta tarlasına gelerek düğün fotoğraflarını burada çektirdiler. Edirne’nin Gönüllü Turizm Elçisi Bahri Dinar da etkinliklere katıldı.

“ÖZENLİ VE DOLU DOLU HAZIRLANDIK”

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, burada yaptığı açıklamada, “2'nci Edirne Lavanta Tarla Günleri'nin açılış günü bugün. İlk gün çocuklarla etkinlikler yapıyoruz. 2 yıldan beri Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün deneme tarlaları üzerinde lavanta turizmi üzerine çalışmalar yapıyoruz. Buna agro turizm faaliyeti de diyebiliriz. Geçen seneki yaptığımız etkinliklerin çok ilgi görmesi binlerce insanın tarlaları ziyaret etmesi ve hemen hemen herkesin pozitif bir enerjiyle tarladan ayrılmasıyla biraz daha özenle, dolu dolu hazırladığımız günler bugünler. 7 gün sürecek etkinliklerimizde lavanta tarlası konserleri, uzman kişilerin konuşmaları, resim atölyesi, çocuk atölyeleri, lavanta gastronomileri üzerine denemeler ve benzeri etkinlikler söz konusu.” dedi.

“30 BİN KİŞİNİN ZİYARET ETMESİNİ BEKLİYORUZ”

Bacıoğlu bu yıl 30 bine yakın ziyaretçi hedeflediklerini söyleyerek, “İlk gün çocuklarla buluşuyoruz, bugün 500'e yakın çocuğu lavanta tarlasıyla buluşturacağız. Konunun uzmanları bugün onlara faaliyetler hakkında bilgiler veriyorlar, diğer tohumları ve ürünleri tanıtmaya çalışıyorlar ve lavanta tarlasında çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlayıcı resim, müzik ve benzeri etkinlikler düzenliyoruz. Edirne'nin tanıtımına ve turizmine farklı bir kapı araladığımızı düşünüyoruz 2 yıldan beri. Bu açıdan da harcadığımız emeğin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz Edirne olarak. Asıl amacımız şu; bir veya birkaç lavanta köyü yaratarak üreticilerin hem agro-turizmden hem de lavantadan kazanmasını sağlamak. Zaten TTA'nın asıl amacı da lavanta tarımını özellikle verimsiz arazilerde yoğunlaştırarak çiftçinin ekstra bir gelir elde etmesini sağlamak olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl 7 gün boyunca toplam 30 bin kişinin tarlaları ziyaret etmesini bekliyoruz. Sosyal medya ve basının sayesinde ulusal ve uluslararası basında 10 milyon üstü kişiye lavanta ve Edirne sözcüklerini çağrıştıracağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.