“TÜRKİYE, RUSYA-UKRAYNA ARASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAKTIR”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gelişmelerde Türkiye’nin önemli rol oynayacağını dile getirdi.

“TÜRKİYE, RUSYA-UKRAYNA ARASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAKTIR”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gelişmelerde Türkiye’nin önemli rol oynayacağını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Şubat 2022 Cuma 06:11
“TÜRKİYE, RUSYA-UKRAYNA ARASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAKTIR”

İriş, Saadet Partisi İl Başkanlığı toplantı salonunda basın mensuplarıyla buluştu. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İriş, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri müdahalesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna arasında yaşanan sıcak çatışmalarla ilgili Türkiye’nin önemli rol oynayacağına inandığını söyledi. İriş bu konuda şu açıklamalarda bulundu:

“Çevremizde olan olaylar hepimizi birinci derecede ilgilendirir. Bu ülkeden her şeyden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Makamlar iktidarlar gelip geçicidir ama emniyet bakidir kıyamete kadar. En önemli ihtiyaç birlik beraberliğimizi güçlü tutmaktır. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Güç ile doğru olan birleşirse hak tecelli eder. Güç ile batıl birleşirse zulüm ortaya çıkar. Güç ile hak buluşursa adalet ortaya çıkar. Güç ile haksızlık birleşirse zulüm ortaya çıkar. Adalet mi zulüm mü? Bugünkü dünyada adalet dünyasında yaşıyoruz diyemeyiz. Bugün dünyayı yüz kişi sömürüyor. Öyle bir denge kurdular ki, açın bakın. Sistem buraya giderse 2050 yılında bütün dünya serveti 5 kişinin eline geçecek. Sistem bu şimdi. Hamaset yapmıyoruz, gerçeğin ta kendisini ifade etmeye çalışıyoruz.

HERKES KUVVETLİYİM ALIRIM DERSE BU İŞİN SONU NE OLUR?

Şimdi yaşanan olaylar, kuvvetim var, silahım var diyor, alırım diyor. Kırım’da yaptığı gibi. O zaman herkes bunu yaparsa ne olacak bu işin sonu? Bizimde bir çok yerde insanımız var. Türkiye’nin durumu fevkalede zor. Ukrayna ile ilişkilerimiz var, Rusya ile komşuluk ilişkilerimiz var. Heyecana kapılmadan, duygusallığa gelmeden çok dikkatli adımlar atılarak, diplomasi ısrarla kullanılarak işin içinden kan dökülmeden bu işin sona vardırılması lazım. Eminim ki Türkiyemiz bu konuda önemli rol oynayacaktır.

Bu sorunun sulh ile çözülmesinde, daha fazla can kaybı yaşanacak olayların önüne geçilmesi adına ülkemiz çok ciddi diplomatik ilişkiler geliştirecektir. Buradan mümkünse en az zararla çıkılmasında başarılı olarak çıkabilecek bir ülkeyiz ve bu mümkündür. Biz yapılmasını istiyor ve temenni ediyoruz.

BİZİM DENGELERİ ÇOK İŞİ TAKİP ETMEMİZ GEREKLİ

Doğalgaz konusunda şuanki haliyle etkilenmez Türkiye ama daha ileri giderse etkilenir. Bizim dengeleri çok iyi takip etmemiz gerek. Devletler arasında ebedi dostluk, ebedi düşmanlık diye bir şey olmaz. Menfaat dengesi vardır.

Yavuz Göktaş

Anahtar Kelimeler:
EDİRNEVatandaşSaadet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.