ULUS PAZARI, YABANCILARIN İLGİ ODAĞI

ULUS PAZARI, YABANCILARIN İLGİ ODAĞI

ULUS PAZARI, YABANCILARIN İLGİ ODAĞI

ULUS PAZARI, YABANCILARIN İLGİ ODAĞI

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Eylül 2017 Cumartesi 09:55
ULUS PAZARI, YABANCILARIN İLGİ ODAĞI

Her hafta Cuma günleri yapılan ve Cuma Pazarı olarak bilinen Ulus  Pazarı ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Komşu ilçeler ve Yunanistan, Bulgaristan’dan  gelenler pazara ayrı bir renk katıyor.

Edirne Ulus  pazarında  özellikle  Edirne’nin komşu ilçelerinden ve Yunanistan Bulgaristan’dan gelenler ile pazara ilgi  devam ediyor. 

İNSANLAR TÜM İHTİYACINI PAZARDA KARŞILIYOR

Ulus  Pazarı  yanında aynı gün kurulan  mevsime göre  ürünlerin satıldığı pazarın olması  halkın pazara ilgisini daha da arttırıyor.  Ulus  Pazarından giyecek ve benzeri ürünleri satın  alan vatandaşlar bitişiğinde aynı gün kurulan pazardan diğer alışverişlerini de yapma imkanı buluyor.

“KOMŞU ÜLKELERDE BÖYLE PAZARLAR YOK”   

Yunanistan ve Bulgaristan’dan alışveriş için gelenler ise, kendi ülkelerinde burada olduğu gibi  toplu pazar  Casinomaxi yerleri  bulunmaması ,   bu tür pazarlara özlem duymaları nedeniyle  Edirne’de  Ulus Pazarına alışveriş için geldiklerini, burada toplanan  kalabalık arasında huzur bulduklarını,  bu arada  çarşıda bir yere oturup  sohbet etmenin zevkini çıkardıklarını belirterek; “ Büyüklerimiz  bize anlatırdı. Osmanlı döneminde de böyle pazarlar ve panayırlar varmış. Herkes oraya gidip  sohbet  eder pazar alışverişini yaparmış. Bizim ülkelerimizde şu anda   böyle toplu pazarlar bulamazsınız. Sokaklar bom boş. Buraya geldiğimizde huzur buluyor ve yeni arkadaşlar ediniyoruz.

TÜRKİYE’YE GİRİŞ ÇIKIŞ KOLAY   

Üstelik bizim ülkelerimiz Avrupa Birliği üyesi olduğu için Türkiye’ye girip çıkma  kolay oluyor. Haftanın bir günü buraya geliyor. hem alışverişimizi yapıyor, stres atarak ülkemize dönüyoruz” değerlendirmesinde bulundular

 RESİMLER 3007-3004-3005-3009-3011

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.