"YARININ TÜRKİYE’Sİ İLE ESKİ TÜRKİYE DEFTERİNİ KAPATACAĞIZ"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Türkiye ve milletimizin geleceği için tarihi bir günü geride bıraktıklarını ifade etti.

"YARININ TÜRKİYE’Sİ İLE ESKİ TÜRKİYE DEFTERİNİ KAPATACAĞIZ"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Türkiye ve milletimizin geleceği için tarihi bir günü geride bıraktıklarını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Mart 2022 Cuma 06:02
"YARININ TÜRKİYE’Sİ İLE ESKİ TÜRKİYE DEFTERİNİ KAPATACAĞIZ"

Tekin, “Bildiğiniz gibi 6 parti ile birlikte hazırlanan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” metnimizi geçtiğimiz günlerde milletimizle paylaştık.Bu mutabakatın Türkiye’nin geleceği için, önümüzdeki yüzyılı için çok önemli ve tarihi olduğu kanaatindeyiz.Eski korkuların, küflenmiş tartışmaların, herkesin yorulduğu kısır çekişmelerin hakim olduğu Türkiye defterini kapatmak istiyoruz. Kinden ve rövanş almaktan beslenen siyasete son vermek istiyoruz.Çünkü dünün kinini tutanlar, bugün adaleti sağlayamazlar.Geçmişe takılıp kalanlar yarınları kuramazlar.Bizler Adil Devlet’in tesis edildiği yarınları kurmak istiyoruz. İnsanların kendilerini dışlanmış hissettiği; kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ve düşüncesinden ötürü temel hak ve hürriyetlerinin elinden alındığı, baskı ve zorbalığa maruz kaldığı, devletin herhangi bir fikir ve yaşam biçimine göre “makul ve makbul” sayıldığı aksi halde damgalandığı bir Türkiye defterini kapatmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yarının Türkiye’sinde “Eski Türkiye”ye ait hiçbir şey olmayacağına vurgu yapan Tekin, “Eski Türkiye’nin vesayetine, korkularına, kaygılarına, umutsuzluğuna, asla yer olmayacaktır.Yarının Türkiye’sinde baskıya, zorbalığa, adaletsizliğe, güvensizliğe, ümitsizliğe yer olmayacaktır.Çünkü Yarının Türkiye’si adalet ve hukuku önceleyen, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alındığı, liyakatin, ehliyetin, şeffaflığın esas alındığı “adil devlet” ile inşa edilecek. Biz Saadet Partisi olarak; darbelerin ve vesayetin mağduriyetlerini yaşamış bir parti olarak Yarının Türkiye’sinde bir daha aynı korkular yaşanmaması için o masadayız. Kazanılmış haklarını kaybetmekten korkanların, bu korkuları yüzünden adaletsizliğe ve çürümüşlüğe razı edilmek istenenlerin buna mecbur olmadıklarını göstermek için o masadayız. Ve biz, Saadet Partisi olarak, herkes için “İnsanca Yaşam”ı mümkün kılan “Adil Devlet”i kurmak için o masadayız. Milletimiz şunu bilsin ki; bu ülkede bir daha üniversite önlerinde turnikeler kurulmayacak. Hiçbir gencimiz, ikna odalarında mobbinge ve baskıya maruz kalmayacak.Yaşam tarzından ötürü hiçbir vatandaşımız ayrımcılığa, haksızlığa uğramayacak. Milletimiz bilsin ki, hiç kimse köhnemiş fikirlerini bu millete dayatma hevesinde bulunamayacak. Adaletsizlik içinde yaşamak oluyor da Adil Devlet niçin olmasın!Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sistem oluyor da Adil Paylaşım niçin olmasın!Gece gündüz çalışıp açlık sınırında yaşatan bir düzensizlik oluyor da hepimiz için İnsanca Yaşam neden olmasın!Adil Devlet mutlaka kurulacak, Adil Paylaşım mutlaka yapılacak ve İnsanca Yaşam tesis edilecek!Bundan kimsenin şüphesi olmasın!” dedi.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
EDİRNEVatandaşSaadet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.