kaçak bahis

deneme bonusu

casino siteleri

canlı bahis siteleri

deneme bonusu veren siteler

bahis siteleri

porno izle

"YEME İÇME SEKTÖRÜ ENFLASYONLA BAŞ ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen “İki yıl gibi uzun bir süre pandemi nedeniyle oldukça hırpalanan yeme içme sektörü son dönemde ise enflasyonla baş etmeye çalışıyor. Girdi maliyetlerindeki olağanüstü artış esnaf ve sanatkarımızı oldukça zorlamaktadır.” Dedi.

"YEME İÇME SEKTÖRÜ ENFLASYONLA BAŞ ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen “İki yıl gibi uzun bir süre pandemi nedeniyle oldukça hırpalanan yeme içme sektörü son dönemde ise enflasyonla baş etmeye çalışıyor. Girdi maliyetlerindeki olağanüstü artış esnaf ve sanatkarımızı oldukça zorlamaktadır.” Dedi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
09 Eylül 2022 Cuma 06:00
"YEME İÇME SEKTÖRÜ ENFLASYONLA BAŞ ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen “ Pandemi döneminde kapanan ve büyük oranda kısıtlamaya giden yeme içme sektörü pandeminin ardından ortaya çıkan enflasyon ve enerji maliyetlerindeki artış sebebi ile aldığını yerine koyamaz duruma geldi.  Ekonomik faaliyetlerini idame ettirmek için borçlanan esnafımız sıkıntılı bir dönemden geçiyor.” Dedi.

Başkan Harun Özen “ İşletmelerin en büyük sorunlarından birisi de online yemek sipariş şirketlerinin aldığı yüksek komisyon bedelleridir. Esnafımız zorluklar içindeyken yeme içme sektörünün üzerinde yük olan ve yüksek komisyonlarla adeta esnafı sömüren, yüzde 18 ile yüzde 45 arasında komisyon ücretleri alan online yemek sipariş sistemlerinin komisyon oranlarının yüzde 6’ya çekilmesi gerekiyor. Online yemek sipariş sistemleri bizlerden aldığı yüksek komisyonlardan kullanıcıya indirimler vererek sistemi cazip hale getirirken, işletmeleri biçare halde sistemin içine çekiyor.

Bizim müşterilerimizi bizlere pazarlayan bu sistemler yüzünden ödenen yüzde 18 komisyon, tüketiciye yansıtıldığında fahiş fiyatlara yol açıyor. Bu durum, arz talep dengesini bozarak gıdada enflasyona neden oluyor. Aynı sipariş sistemleri uluslararası zincir restoranlarla yüzde 4-5 komisyonla çalışırken, esnafımıza yüzde 18 ile yüzde 45 arasında komisyon uyguluyor. Birkaç tane firma yüzünden ortaya çıkan yapay fiyat artışlarının sorumluluğu esnaf ve sanatkarlarda olmadığı gibi, buna sebep olan büyük online sipariş firmalarına karşı Ticaret Bakanlığımızın harekete geçerek komisyon oranlarına müdahale etmesi gerektiğini  düşünüyorum.” Dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.