Flaş Haber
Kapat

Zafer Bayramı, coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 09.50'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Edirne'deki törenler, coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

Zafer Bayramı, coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 09.50'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Edirne'deki törenler, coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ağustos 2017 Perşembe 05:00
Zafer Bayramı, coşkuyla kutlandı

    Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri katılım gösterdi. 
    Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir makamında 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte protokol üyeleri ve kurum temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. Sonrasında tören alanına gelen Edirne Valisi Günay Özdemir, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tören aracıyla halkı selamladı. Çevrede bulunan çok sayıda vatandaş alkışlarla karşılık verdi. Tören alanında bulunan çocukların Atatürk T-Shirtleri ve baskılı balonları bayram kutlamalarına renk kattı. 
    ''GURURU HEYECANI VE COŞKUSU İÇERİSİNDEYİZ''
    Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Öğretmen Yüzbaşı Durmuş Bozkurt; '' Bugün, asil Türk Milleti ve onun bağrından çıkan Kahraman Türk Kalebet Silahlı Kuvvetlerinin, Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiği ve Yüce Türk Milletinin bağımsızlığını simgeleyen Zafer Bayramının 95'inci yıl dönümünü kutlamanın gururu, heyecanı ve coşkusu içerisindeyiz. Türk Ordusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa komutasında, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlattığı Büyük Taarruz ile işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurarak, düşmanı Anadolu'dan temizlemiştir. 30 Ağustos 1922 tarihinde kesin zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ilk olarak 30 Ağustos 1924 tarihinde Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmış ve 1926 yılından itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaya devam etmiştir. Türk Milletinin kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir yeri olan bu zafer, vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun; kadın erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte, sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği varoluş mücadelesinin en büyük destanıdır.'' dedi. 
    Askeri araçların geçiş töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri son buldu. 

Son Güncelleme: 30.08.2017 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.