ZOBAR "TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR"

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, zaferin bağımsız ve çağdaş Türkiye’nin temellerini attığını ifade etti.

ZOBAR "TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR"

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, zaferin bağımsız ve çağdaş Türkiye’nin temellerini attığını ifade etti.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
30 Ağustos 2025 Cumartesi 00:00
ZOBAR "TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR"

Zobar mesajında, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kusursuz stratejisi, ulusumuzun ve ordumuzun büyük özverisiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi, tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır” ifadesini kullandı.

30 Ağustos’un, Sevr Antlaşması hayalleri peşinde koşanlara en net yanıt olduğunu söyleyen Zobar, “Türk Ulusu’nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı bu zaferle verilmiştir” dedi.

TÜRK MİLLETİ VURGUSU

Son dönemde “Türk Milleti” kavramı üzerinden yürütülen tartışmalara da değinen Zobar, Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir” sözünü hatırlatarak, ulus devlet ve üniter yapının Cumhuriyet’in taşıyıcı sütunları olduğunu belirtti.

Zobar açıklamasında, emperyalizme karşı verilen mücadeleyle kazanılan bağımsızlık bilincine sahip çıkılması gerektiğini belirterek,“Türkiye’nin aydınlık ve çağdaş yarınlara ulaşabilmesi için Cumhuriyet felsefesine bağlılıkla hareket edilmeli, Anayasa’da saptanan temel yapı korunarak geleceğe yönelinmelidir. Varlığımızı, Cumhuriyet’i kurarak çağdaş bir devlet bırakanlara borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız” dedi.

Eğitim-İş olarak Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Zobar, “Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.” diye konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.