Kentimizde şehir içi ulaşımında büyük oranda rahatlık sağlayan  Edirne güneyindeki çevre  yolu  aynı zamanda  yerli ve yabacı turistlerin de kullandıkları bir yol .Şehir merkezindeki yoğun trafiğe takılmak istemeyen turistler  transit geçişlerde bu yolu kullanıyor.

Bu yol aynı zamanda Yunanistan ile hudut kapımız olan  Pazarkule’den gelen araçların güzergahında bulunan bir yol. Aynı zamanda TEM yolu kadar trafiği yoğun olan bir yol.

Bu yolu yapanlar Edirne için yararlı bir hizmet yapmış oldu .Böylece şehir merkezindeki araç yoğunluğu kısmen de olsa  azalmış oldu.

----------------

YOL ÇEVRESİNDEKİ HURDACILAR NE OLACAK.?

Edirne’nin güney çevre yolundaki hurdacılar  kentiniz açısından çirkin görüntü oluşturuyor.Bir yanda Edirne’nin tarihi güzellikleri, diğer yanda çevresinde çöplerin yığıldığı ana yol çevresi.Bu görüntüler Edirne yönetiminde yetkili olan kişileri huzursuz etmiyor mu.?

Edirne gibi Avrupa kentine bu görüntüler yakışır mı.?

Bu yoldan geçenler Edirne hakkında acaba ne düşünür.?

Edirne’yi çirkin göstermeye kimsenin hakkı olamaz.Sanki Edirne çevresinde başka bir yer yokmuş gibi turistlerin en çok kullandıkları bir yol çevresini çöplük alanı yapmak hangi aklın işi.?

 Bu yolun düzenlenip Edirne’ye yakışır duruma getirilmeli. O çöp toplayıcılara da uygun bir yer bulunmalı.

Çevre  yolu çevresi çok karanlık geceleri bu yoldan geçmek cesaret ister. Özellikle köylerden getirilen, belediye kontrolünden geçmeyen başıboş köpekler buralarda odaklanıyor.

Bunlar da insanlarınız için büyük tehlike oluşturuyor..Hizmetlerini şehir merkezinde yapma çabasında olanlar bir de kentin çevresindeki çirkinliklere çare bulsunlar.

------------------------

TURİZM KENTİ OLMA SORUMLULUĞUNU KAVRAYAMADIK

Yeri gerildiğinde Edirne’nin bir turizm kenti olma iddiasında olanlar  kenti bu duruma getirmek için gereken çabayı göstermiyor.Buna tüm resmi özel kuruluşlarımız ile siyasi partilerimiz de dahil.Tarihi ve doğal güzellikleri beşeri yapısı ile turizm açısından çok elverişli  kent olan Edirne  ne yazık ki bugüne kadar turizmde istenilen düzeyde değil.Koşulları Edirne kadar olmayan illerin  güzelliklerini gördükçe,  bir Edirneli olarak üzüntü duymamak mümkün mü?

 Bu kent halkı yöneticilerden daha çok hizmet bekliyor.Bir sınır kenti olan Edirne için en emin kalkınma yolu turizm.Bu konuda başarılı olmada herkese görev düşüyor.Başka iller el ele vererek başarılı olmuş.Burada huzur içinde yaşayan halkımız bir turizm elçisi gibi kentimizin turizm alanında gelişmesine katkı sağlamalı.Burada hizmet yaparak ailesi  başka illerden olmasına rağmen ömrünün diğer yıllarını bu kentte geçiren insanların  gittikçe artması kentimizin  nasıl huzurlu kent olduğunu gösteriyor.Bu huzurun devamını sağlamak  hepimizin ortak görevi olmalı.

---------------------

BEN ALİM MİYİM ZALİM MİYİM.? 

1200’lü Yıllarda yaşayan Nasreddin Hoca,o zamanda, Moğol istilasına uğrayan Anadolu’nun çalkantılı perişan olduğu günlerde nükte ve mizahı  ile insanların çilesini yansıtıyordu.

Hocanın yaşadığı dönemde Zalim Haccac adında  gerçekten çok zalim bir hükümdar varmış.

Saraya çağırdığı insanlara “Ben alim miyim,zalim miyim?”  diye sorarmış.

“zalimsin” diyenin de “alimsin “ diyenin de kellesini kestirirmiş.

Günlerden bir gün zalim padişah Nasreddin Hocayı da çağırmış.

Ona da aynı soruyu sormuş.

“Hoca söyle bakalım ben alim miyim zalim mi?”

Nasreddin Hoca:

“Haşa sultanım” demiş.”Zalim olan siz değilsiniz.Zalim olan aslında bizleriz. ki, Allah bizleri cezalandırmak için sizi bizim başımıza yolladı”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.