Edirne Belediye Meclisi yaptığı son toplantısında Edirne’yi Tanıtım ve Edirne Ciğeri Kalite Koruma Derneği kurcusu ve başkanı Bahri Dinar’a oy birliği ile Turizm Elçisi beratı verdi.

Bugüne kadar ulusal TV ve basında kentimizi tanıtma konusunda beş yüzü aşkın program yapan basına açıklamalarda bulunan şehrimizi ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtımına büyük katkı yapan Bahri Dinar bugüne kadar ülkenin her yöresinde yapılan toplantı ve fuarlara katılarak Edirne’yi ve tava ciğerini tanıttı.

Bu etkinliklere hiçbir kurum ve kişilerden yardım almaksızın kendi imkanları ile yaptı.,

Başka illerde Edirne dendiğinde tarihi dokusunun özellikle Selimiye Camisi yanında Ciğerci Bahri olarak biliniyor.

Ben Mersin’de buna tanık oldum.Bana “nerelisin?” dendiğinde Edirneli olduğumu söyledim” Sen Ciğerci Bahrinin” ilindensin denmesi beni çok mutlu etti. Dinar’ın işyerine gittiğinizde ne kadar Edirne sevdalısı olduğuna tanık olursunuz.

Orada, kentimizin hiçbir işyerinde görmediğiniz Edirne’ye has ürünleri ile Edirne’yi i tanıtımda her imkanı işyerinde de sergilendiğine tanık olursunuz. Böyle fedakar, Edirne sevdalısı bir esnafımızla ne kadar öğünsek azdır.

Gönül ister ki Bahri Dinar gibi Edirne tanıtımında fedakarlık yapan, bu uğurda elini taşın altına koyan kurumlarımızın,işverenlerimizin sayısı daha da çoğalsın.Ne yazık ki, Edirne’mizi tanıtımda bölgemiz esnaflarından,işverenlerimizden böyle bir çabalarına tanık olmadık.”Armut piş ağzıma düş” beklentisinde olup tarihi kentimizin tanıtımında başkalarının yardımını bekleyenlerle kentimizin turizm alanında gelişmesi mümkün olmuyor.

Bahri Dinar’a gecikmeli de olda belediye başkan ve meclisinin giderayak verdiği bu olumlu karar diğer esnaf, kuruluş ve odalarımıza örnek oluşturmalı.

Edirne beşeri yapısı,konumu ve tarihi zenginlikleri ile başka illerin özlemle baktığı bir kent. Ne yazık ki, biz Edirneliler olarak bu değerlerin yeterince kıymetini bilmiyoruz. Bu ilgisizlik önümüzdeki yıllarda toplum yapısında olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Onun emarelerini şimdi de görüyoruz.Edirneliler iş işten geçmeden,bu güzellikleri sahiplenmeli.İlimizde Bahri Dinar örnekleri çoğalmalı.

Bahri Dinar kardeşimizi Edirne tanıtımına yaptığı katkıları nedeniyle kutluyor,Başarılarını devamını diliyorum.

Belediye başkanı ve meclisi kentimizin tanıtımına katkı yapacak önemli bir karara onay vermiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.