Yasa gereği deniz sahilleri halka açık olacaktı.Ekonomik şartları uygun olmaya insanlarınız böylece  ücret ödemeden denizin nimetlerinden yararlanacaktı.

Bugün öyle bir imkan  var  mi?  Sahillerimizde halkın  ücretsiz  olarak rahatlıkla denize girebileceği  yerler kaldı mı?

 Bakıyoruz tüm sahiller parsellenmiş.Paran,imkanın  varsa denize girebilirsin.Üç yanı denizle çevrili olan güzel yurdumuzda  denizlerimizden  ancak  varlıklı kesim ve gelen turistler yararlanabiliyor.O zaman nerede kaldı sahillerin halkın ortak malı olduğu güvencesi.?

Deniz çevresinde yaşayıp denize girmeyen,onun yararını   görmeyen  insanlarımız var.Deniz insanlar için bir sağlıklı kalma  imkanı.Biz bundan yeterince  yararlanamıyoruz.

Elin oğlu ta uzaklardan neden denizden yararlanmak için geliyor.? Öyle sanıyorum  ki,  incelenmiş olsa  denizlerimizden bizim halkımızdan çok yabancılar yararlanıyor.

Özellikle Akdeniz sahilinde dar gelirli bir vatandaşımızın  hiç olmazsa bir hafta  faydalanma imkanı var mı.? Bırakınız bir haftayı dar gelirlilerin iki günlük tatilinde bu konuda ayırdığı  para yok olur.

---------------

YA EĞİTİM NE DURUMDA

Yasalarımız Devletin eğitimde toplumun  en güvenli destekçisi olacağını buyurur.Peki öyle mi? Ana sınıfından başlayan eğitim, ailelerin maddi gücüne dayanıyor.

Ülkemizde çalışan aileleri güvenle bırakabileceği yeterli sayıda kreşin olduğunu kim iddia edebilir? Yavrusunu emanet edeceği güvenli bir yer bulamadığı için işini terk etmek zorunda kalan anneler  var.Böyle önemli bir sorunu çözmek devletimizin görevi olmuyor mu?

Milli eğitime  gelir getirmesi için okul kantinleri ihaleye çıkıyor.En yüksek ücreti veren kantinin işletmecisi oluyor.Bu şartlarda kantin işleticileri öğrenciler nasıl ucuz yiyecek satacak.?

Burada yiyecek alma  imkanı olmayan öğrenciler öğlen saatlerinde okul çevresindeki yiyecek satış yerlerine koşuyor.İmkanları oranında ayaküstü karınlarını doyurabiliyor.

Devletimizin geleceğinin güvencesi olacak gençlere  hiç olmazsa bir öğün yemek sağlama imkanı yok mu?

Başka alanlara yapılan harcamaların öğrencilere yapılması daha doğru olmaz mı?

Ailesinin ekonomik durumu iyi olan öğrenciler   öğlenleri karınlarını rahatlıkla  doyurabiliyor.Bu imkanı olmayan ailelerin çocukları evlerinden getirdikleri kısıtlı yiyeceklerle  yetinmek zorunda kalıyor.Bu arada arkadaşlarının kaliteli yiyeceklerle beslenmelerini seyretmekle yetiniyor.Bu  imkansızlık öğrencileri tüm eğitim süresince devam ediyor. Onlara haksızlık etmiyor muyuz?  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.