CHP’de  İl Kongreleri devam ediyor. Bu kongrelerin  her zaman tartışmalı geçmesi sosyal demokrasinin geleneğinde var. Yalnız bu kez tartışmalar  daha çok listelerin oluşması üzerinde yoğunlaşıyor.

Özellikle il kongrelerinde blok liste-çarşaf liste konusu tartışılıyor. Sosyal Demokrat bir partide hiç  de demokratik olmayan bir yöntemin,blok listenin benimsenmesini anlamak mümkün değil.

Bu tür seçimlerle karşı listenin hiçbir etkinliği olmuyor,yok sayılıyor.Çok az oyla seçim kazanılmış olsa da tüm yönetim  kadrosu kazanan listeden çıkacak.Bu seçmenin, bir büyük bölümünü yok sayma olmuyor mu?

CHP  Genel Başkanlığı için adaylığını koyan Özgür Özel’in TV konuşmalarını izledim. Söylediklerinin tamamına yakın bölümünde haklılık payı var. Özel, özellikle parti örgütlerinin etkisizliğinden  yakınıyor. Delege seçimlerinin blok liste  ile belirlenmesinde belediye başkanlarının veya etkin kişilerin  müdahil  olmasından yakınıyor. Bunda haklılık payı yok mu?

Örneğin, Edirne’de bir araştırılsın bunun böyle olduğu ortaya çıkacaktır.Hal böyle olunca,  nasıl halkın iradesi sandığa yansıyacak? Edirne İl Başkanlığını açıklayan mevcut il Başkanı Samet  Kahraman’ın partideki adaylık açıklama toplantısına katıldım.Orada da bir yönlendirme olduğu gözden kaçmadı.

Bu durumu dikkate alan İl Başkan  adayı Erdal Akgün adaylığını Keşan’da açıkladı.Bu da partide ikili ve taraflı görüşün hakim olduğunu göstermez mi? Adaylığını Edirne’de açıklaması halinde bazı parti yöneticilerinin,belediye başkanlarının toplantıya katılmamaları için uyarılacağını bildiği için Akgün adaylığını Keşan’da açıkladı.Bu uygulama dahi partililerin kafasında soru işareti yarattı.

Özgür Özel’de partide çöreklenmiş kendilerinden başkalarına seçilme hakkı tanımayan kadrolarla mücadele ederek yoluna devam ediyor.Başarılı olur veya olmaz.Yalnız, CHP’nin  bugünkü yönetimden kurtulması zorunlu hale geldi.İl başkanları ve kurultay delegeleri her ne kadar blok liste ile seçilmiş olsalar da Genel Başkanlık için oy verecek kurultay delegelerinin partilerinin geleceğini dikkate alarak oy verecekleri kaçınılmazdır.O konuma gelen hiç bir partilinin  partisinin geleceğini etkileyecek, başarısızlığına yol açacak  kadrolara oyunu vermez.Partililer bu bilinç düzeyindedir.Çünkü  orada  verilecek oylar  CHP’nin geleceğini,başarılı olup olmayacağını belirleyecek. Statükodan yana olup yanlışta ısrar eden delegeler de  oluşacak bir başarısızlığın ortağı olacaktır. Özgür  Özel’i önümüzdeki günlerde partililer daha iyi tanıma imkanı bulacak.Bunun CHP’nin geleceğine olumlu katkı yapacağı,  partide bir heyecan yaratacağına  bu partiyi destekleyenlerin büyük kesimi inanıyor. Ali –Cengiz oyunları olmazsa Özgür Özel  CHP Genel Başkanlığı seçimini kazanabilir.Zaman ne gösterecek izleyip göreceğiz. 

-----------------

FIKRA

SON SÖZ

İhtiyarlayan İsak ölüm döşeğindeydi.

Bütün aile onun son sözlerini dinlemek için başında toplanmıştı.

-“Anneniz burada mı?-

 -“Evet baba”

-“Kızım Rebeka”

“-o da burada”

-“Diğer kızım Raşel burada mı.?”

-“O da yanında”

-“Oğlum Salamon?”

-“O da burada baba”

-“büyük oğlum Nesim”

-“O da aramızda”

  -“Yani bütün aile burada mı.?”

-“Tamamı yanınızda baba”

Ölüm yatağında olan  baba İsak,birden gözlerini açıp var gücüyle  bağırdı.

-“Peki dükkanı kime bıraktınız be.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.