Ülkemizde iletişim araçları çoğaldı. Teknoloji gelişti.

Bir haberi anında öğreniyorsunuz. Günümüzde haberlerin gizli kalması diye bir durum yok.

Ulusal meseleleri kapsayan gizli olması gereken haberleri şıp şak öğreniyorsunuz.

Bu sosyal medyanın o alanda büyük yararı var. Tabii yerinde kullanılırsa yararlı oluyor.

Hal böyle olup çeşitli yollardan haberin kaynağına ulaşma imkanı varken bazı taraflı yayında ısrar eden ulusak gazete ve TV kanallarını halka yanlış haberleri pompalamasından ne bekleniyor.

Eskiden olduğu gibi olsa belki halk inanabilirdi. Çünkü o zamanlar halkın habere ulaşması çok kısıtlıydı. Şimdi öyle bir zorluk yaşanmıyor. Sen istediğin kadar haberi farklı yönden ver, bir süre sonra gerçek ortaya çıkıyor.

Bu tür yayın organlarında yalan haberde özeleştiri diye bir anlayışı da yok. Yalan haberler günlerce halka doğru gibi yansıtılıyor,

Bu habercilik etiğine uygun olmasa da “halk nasıl olsa yutar” anlayışı ile hareket ediliyor. Bu nedenle toplumun büyük kesimi haberlere şüphe ile bakıyor,

Ülkenin en güvenli olması gereken kurumlara dahi  halk böyle  şüphe ile yaklaşıyor.

En doğru habercilik mahalli basınla sağlanıyor.  Bir ülkede devlet kurumlarına olan güvenin sarsılması o ülke geleceği açısından olumlu bir yön olmaması gerek.

-------------

KISSADAN HİSSE

VATANIMIN TOPRAĞI

Ulu Önder Atatürk’ten bir anı:

Atatürk’ün davetlisi olarak Ülkemizi ziyaret eden İngiltere Kralı 8. Edward’ı akşam yemeği için Dolmabahçe Sarayı’nın  rıhtımında beklemektedir.

Saray açıklarında demirli olan yattan motorla gelmekte olan Edward’ın rıhtıma çıkmasına yardım etmek için Atatürk elini uzatır. Ancak o anda denizin çarpıntısından olacak motor sallanınca Kral biraz tökezler ve eli kirli rıhtıma değer.

İngiliz Kralı Edward, Atatürk’le el sıkışmadan önce Ata’nın elini kirletmesin diye cebinden çıkardığı mendille elini silmeye çalışır.

Atatürk hemen atılıp “hayır hayır Majesteleri” der.” vatanımın toprağı benim elimi asla kirletmez”

------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

İLK KADIN MUHTARIMIZ GÜL HANIM’DI

Türkiye’de ilk kadın muhtarlığı Gül Hanım kazandı.”Türk Kadınına Köylerde Muhtar ve İhtiyar Heyeti Seçimlerinde oy  Kullanma Hakkı” veren yasanın 1934 yılında kabulünden sonra yapılan seçimlerde Aydın’ın Çine ilçesinin Demirdere köyünde  muhtar adayı olan Gül Hanım erkek rakiplerini geçerek muhtarlığı kazanmış.Böylece Türkiye’nin ilk kadın  muhtarı olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.