Ülkemizde seçim yaklaştıkça siyasi partilerin bu alanda  kulis faaliyetleri de artıyor.Milletvekili aday adayı olacaklar bakıyoruz,   halkın nabzını eğilimini  yokluyor.Bazıları ise genel merkezlerinden gelebilecek haberle siyasette etkili kişilerin  onayının peşinde.

Milletvekili aday adaylarının Cumhurbaşkanı adayı konusundaki  siyasi faaliyetleri kendi beklentilerinin gerisinde kalıyor.” O çok önemli görevi  kim alırsa alsın  yeter ki ben meclise kapağı atayım ”anlayışında olanlar var.

Siyasi konuşmalarda da bunu görüyoruz.Bu siyasi taraflara ne getirir ne götürür onu da zamanla göreceğiz.Meclis heveslilerinin tek amacı meclise girip  koltuk kapmak.

--------------

HALKIN BEKLENTİSİ NE?

Vatandaşların ise milletvekili aday adayı olacaklardan farklı bir beklentisi var.Şu anki parlamentonun yapısına bakarak endişeye düşen,bekledikleri ilgiyi göremeyen milletvekillerinin varlığı ile yokluğunu belli olmadığından yakınan vatandaşlar seçilecek yeni milletvekillerinin daha etkin olması isteniyor Bazı illerin vekilleri gibi sadece bölge sorunlarının değil  ülke Sorgunlarını gündeme getirmede söz sahibi, olması beklentisindeler.

Bu konuda görüşünü açıklayan bir partili” Bakıyoruz Mersin Milletvekili  Ali Nail Başarı, her akşam televizyonda.kendi bölgesi sorunları dışında ülke sorunlarını da gündeme getirmede ön planda oluyor.Bunu benzeri seslerini  daha  çok  duyuran  başka parlamenterler de var.

Fakat, bakıyoruz bölgemiz vekillerinin  böyle bir ulusal düzeyde  başarıları yok.

Edirne  bugüne kadar gerek sağda gerekse solda yer alan milletvekillerinin ülke sorunlarını tanıtımda  daha ön planda görme imkanımız oluyordu.Zaten yeni sistemle milletvekillerinin etkinliği iyice  azaldı.

Bir de yeterli oranda ülke sorunlarına sahip çıkmadığı  bu alanda başarılı olan  diğer  vekiller gibi başarı sağlamaması demokrasinin kalesi bir ile yakışmıyor.

Bu defa parlamentoya gidecek vekillerin parlamentonun yetkinliğini artırmak için daha aktif olmaları gerekecek.

Seçileceklerde bu vasıfların olup olmadığı ,gerekli siyasi bilgiye  sahip olmalar ön planda olacak.Tabii bunu yanında dürüstlük  bir şaibeye karışmış olmamaları da  dikkate alınması gerekiyor.Öyle “ben aday adayıyım” diye yola çıkıp parti üst yönetiminin veya bazı etkin kişilerin onayını alarak bu göreve gelenlerin seçmenlerine faydası olmuyor,Bu orada gününü gün edip  kıyak maaş alma peşindeler.

Bu seçimde halkımız  oy verirken daha dikkatli olacak.bu alanda verilen yanlış kararların faturası,zararı sonunda halka çıkıyor.Bu göreve soyunacaklar  bunu dikkate almak zorunda” Halkın geniş kesimi bu beklenti içinde.Aday adayı olacaklara duyururum.

----------------

FIKRA

YALNIZ  YAĞMUR YAĞDIĞINDA OLURMUŞ

Adamın biri gösterişli çok büyük bir ev kiralamıştı.

Eve taşındığının ikinci gecesi şiddetli bir yağmur yağdı ve evin  tüm odalarının tamamı akmaya başladı.Ertesi sabah ev sahibine gitti. Durumu anlatmaya başladı.

“Affedersinin  eviniz her zaman böyle  midir.?

Ev sahibi pişkin pişkin cevap verdi.:

“Hayır efendim olur mu öyle şey ,sadece yağmur yağdığı zaman oluyor”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.