Daha önceki yıllarda olduğu gibi  bu kez de siyasi partiler arasında seçim tartışması gündem oldu. Ekonominin dar boğaza girmesi nedeniyle buna çare olarak partiler arasında erken seçim polemiği  gündeme taşındı.  Medyada yer alan haberlerin büyük bölümü bu tür tartışmalarla geçiyor

 Bu arada halkın  gerçek ekonomik sorunları seçim tartışmasında  malzeme gibi kullanılmak  isteniyor. Halkın bu tartışmalarda taraf olması, ülkedeki gerçek gündemin unutulmasına neden oluyor.

Adeta siyasiler bir kez daha “Cambaza bak” oyunu oynuyor. Halk bu tuzağa düşmemeli.

Bu koşullarda yapılacak bir erken seçin toplumun biriken sorunlarını nasıl çözebilir.

Devletin öz kaynaklarının satıldığı, halkın gelirlerinin dibe vurduğu, dar gelirlilerin çarşı pazarın dağılım saatlerinin bekleyip evine ucuz yiyecek temin etmek duruma kaldığı bir dönemde iktidarın değişmesi toplumun yaşam düzeyini nasıl değiştirebilir.

Bu konuda siyasi parti sözcülerinin “ülkede tüm sorunları çözeceğiz sorunlar bitecek”  sözleri ne kadar gerçek olabilir.

Bu konuda  halkın siyasilere güveni her geçen gün azalıyor.Ülke bu koşullarda olduğu sürece hiçbir siyasi partinin halkın sorunlarını ön plana alamayacağı anlayışı gün geçtikçe güçleniyor.

Borcun gırtlağa kadar olduğu bir ülkede nasıl toplumun yaşam koşulları iyileştirilebilir? Bugün meydanlarda siyasilerin gerçekleştirilmesi mümkün görülmeyen vaatlerine toplum itibar etmiyor.

--------------------

TOPLUMUN BİRLİĞİNİ SAĞLAYAN SORUNLAR TARTIŞILMAMALI

Toplumu birbirine kenetleyen temel siyasi sorunların tartışılır duruma gelmesi  biriken diğer  sorunların üzerine tuz biber ekiyor.Siyasiler arasında kutuplaşmanın en önemli siyasi propaganda haline dönüştüğü bir zamanda halkın huzur ve güvenliği nasıl sağlanabilir?

------------

TOPLUMA DOĞRU BİLGİ VERİLMELİ

Farklı kutuplarda odaklanan, siyasilerin medyadaki haberlerinde birinin ak dediğine  diğerinin siyah deme özelliği olan bir zamanda halkın doğru bilgilendirilmesi nasıl sağlanabilir? Doğru bilgiden yoksun olan, taraf olduğu siyasi partilerin söylemleri ile hareket eden bir toplumda birlik  beraberlik sağlamak mümkün müdür.? Bugün tıpkı Demokrat partinin son döneminde olduğu gibi halk  kutuplaştırılmak isteniyor.

O zaman da gündeme gelen “ Vatan Cephesi” uygulaması ile halk bugün olduğu gibi Vatan Cephesi ve karşıtları diye kamplara ayrılmıştı.

İnsanlar bugün olduğu gibi karşı görüş nedeniyle yakınları ile hasım duruma gelmişti  birbirinin kahvelerine gitmiyordu.

Bu arada sağ duyu sahibi halkımız siyasilerin bu oyununa gelmemek için direniyor.Onların siyasi hesaplarına alet olmak istemiyor.toplumun bu anlayışı, arasındaki dostluğa devam kararı siyasilerimizin, de bu yanlış kararından dönmelerini sağlayacaktır.

Seçimle her şeyin güllük gülistanlık olacağını sananlar fazla umutlanmamalı.

Ülkenin bu koşullarında halka büyük umut aşılamak ham hayalden öte gidemez.Sıkıntılar yine toplumun sırtına yüklenecektir.

  Bu eziyet,  tabanda geçim zorluğu çeken insanlarımızı mecliste  daha çok söz sahibi olup ”yeter artık ” deninceye kadar devam edecektir.Ondan kimsenin şüphesi olmasın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.