Siyasi partilerde milletvekili adayı olabilmek için başvuru yapan ada adayı olanlar genel merkezlerince belirlenecek sıralamaya odaklandılar.

Bu arada propagandalarını da sürdüren parlamenter adayları seçilecek sırada yer alabilmek için tüm imkanları deniyor.

Aday sıralaması belli olduktan sonra bazı küskünler olsa da siyasi çalışmalar seçim gününe kadar hız kazanacak.

-------------------

SİYASİLERE HALKIMIZ NELERİ SORMALI

Bugüne kadar seçim döneminde kadroları ile halkın karşısına çıkan,  toplu alanlarda da sesini duyurmaya çalışan milletvekili adaylarına halkımızın yeterince soru yöneltmediklerine tanık olduk.

Bu yaklaşım biraz da kendilerine saygıdan, halkın karşısında zor durumda kalmamaları için yapıldığını gördük. Bu seçim daha önceki seçimlerden daha farklı iki sistem mücadelesi yapılacak. Bu iki görüş hakkında halkımız tercih yapacak. Vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı içinde olduğu biliniyor. Bunun siyasilerin daha önceki yıllarda başvurdukları gibi hamasi nutukları arasında kaybolmamalı. Gittikçe artan geçim sıkıntısı nedenleri ve çözüm yolları halkımız tarafından siyasilerimize sorulmalı. Onun dışında parlamentoya gidenlerin bölgenin tüm toplumsal sorunları ile yakından ilgilenecekleri parti gözetmeksizin sahip çıkmaları önerilmeli. Parlamentoda rutin işlerin sadece parmak kaldırarak görev yapma yerine bazı bölge milletvekillerinin yaptığı gibi bölgenin sesini ülke genelinde duyurması çabası istenmeli. Milletvekilliğinin bir rant kapısı olamayacağı, vekil olduklarında hiçbir şaibeye sebep olmamaları, bunu bölge için de utanç verici bir durum olacağı kendilerine uyarılmalı. Görevleri sonunda daha önceki vekillerin yaptığı gibi başka illerde sefa sürme, kendine oy veren halkı unutma yerine burada kalıp bölge halkını tüm sorunlarına destek verecekleri konusunda söz alınmalı.

Bilindiği gibi İlimizden milletvekili olanların tamamına yakını şimdi başka illerde kıyak emekliliklerin tadını çıkarıyor.

Kendilerini o makama getiren halkı unutuyor. Her ne kadar, seçim zamanlarında tekrar Edirne’ye gelip yandaşlarının nabzını yoklamış olsalar da, bu parlamenter eskilerine Edirne rahat yaşama imkanı vermiyor.

Onlar büyük kentlerde daha iyi koşullarda yeni dostları ile emekliliklerin tadını çıkarıyor.

Seçime doğru belki bu muhteremleri yeniden görme imkanımız olacak. Bölgemizden parlamenter olanlar belli sürelerde halkla bir araya gelip çalışmaları hakkında bilgi vermeli. Mahalli idarelerce kendilerine iletilen bölge sorunlarını çözümünde siyasi fark gözetmeksizin yardımcı olmaları talep edilmeli. Bölgenin bir türlü çözüme kavuşmayan sorunlarını çözümünde üstün gayret göstermesi önerilmeli. Kendisini Ankara’da bir sorun nedeniyle ziyaret edenlerden bir gerekçe bulup kaçma yerine o sorunun çözümüne katkı yapması istenmeli. Bölgenin en önemli sorunu olan tarım konusundaki açmazları Parlamentoda sık sık gündeme getirmeli.

Çevre sorunu ve ilimizdeki tarla satışlarını önlemek için aktif görev alması gereği hatırlatılmalı. Kendine çıkar sağlamak iççin bazı firmalarda görev almaması gerektiği hatırlatılmalı.

Bu sorunları daha da artırmak mümkün. Halkımız milletvekili adaylarına tüm bu sorunları yöneltmeli, çözüme katkı yapacağı sözü alınmalı. Onları beyli sözlerini dinleyip alkışlamakla yetinmemeli.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.