Milletvekili seçimleri sona erdi.Bazılarımız onaylamasa da ,halkın temsilcileri  parlamentoda yerini aldı.Onlar  artık bizim temsilcilerimizdir. Vekillerin parti ayrımı gözetmeksizin hizmet vermeleri  onların halk arasında saygınlığını artırır.

Çünkü, onlar sadece bir siyasi partiyi değil halkın tümünü temsil ediyor.Vekillerimizin bu anlayışa göre hareket etmeleri gerekir.Zira bölgelerine yapılacak hizmetlerde tüm vatandaşlarımız yararlanacaktır.

Edirne’den  4 milletvekili parlamentoda temsil ediyor. Tüm kitle örgütlerimiz  sendikalar ,meslek kurum temsilcileri mahalli yöneticiler  bölgemizin sorunlarını  el birliği ile kendilerine iletip  çözümüne katkı sağlamalıdır.

Bu tür ortak çıkar  olan hizmetlerin gelmesinde iktidar ve muhalefet milletvekilleri parti yararlarını bir kenara bırakıp bu sorunların ortak çözümüne katkı yapmalıdır.Bazı illerimiz  sorunlarını böyle ortak tavırları ile çözüme kavuşturuyor. Bizim ilimizde ne yazık ki böyle bir ortak çözüm fikri  oluşmadı.

Rahmetli eski Maliye Bakanımız  Kemal Unakıtan’ın  ifade ettiği gibi bölgeye yapılacak hizmetler için bazıları yapılması bir bölümü de kendi siyasi görüşlerine uymadığı için  karşı çıkma  çabasında oldu.Bölgemiz insanı,iline her türlü yardımda hazır olan Bakanımızdan siyasi çekişmeler nedeniyle hiç  yararlanamadık.Artık bu anlayışın son bulması gerekiyor.Halkımız taleplerini temsilcilerine parti gözetmeksizin iletmeli onlar da  el birliği ile bu sorunların çözümü için gayret göstermeli.

Bu gerçekleştiği zaman onların da saygınlığı  artacaktır.

Yeni vekillerimiz de bu anlayışla bölge sorunlarımızın çözümüne ortak katkı yapmalıdır.İletişimi geliştiği bir dönemde vekillerimize köstek değil destek olmalıyız.

Bencillik,  kısır siyasi çekişmeler bölgemize gelecek hizmetlerde bir kenara bırakılmalı.

----------------

ÖZLÜ SÖZ

İnsanlar balık gibidir. Balık sudan çıkınca,insanlar insanlığından çıkınca ölür.

ESKİ YUGOSLAV ATASÖZÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.