Yüreğimizi yakan 40 bini aşkın vatandaşımıza mezar olan deprem felaketinin şokunu  insanlarımız  henüz   üzerinden atmış değil.Deprem bölgesinde yine yüzlerce  artçı depremler oluyor.Halk sokaklarda sabahlıyor.Bu  felaketten  sağ kurtulanların geçim ve yaşam  sorunları da  ortada.

Şaşkınlar depremin şokunu  üzerilerinden atamıyorlar.Yüzlerine baktığınızda bunu görüyorsunuz.  Deprem dünyada  önlenmesi mümkün olmayan  büyük  bir doğa  felaketi.

Depremden sağ olarak kurtulup Edirne’de yakınlarının yanına gelen bir depremzede ile konuştum.  Anlattıkları  gerçekten dehşet verici,  şu anda da  o  acılı anı  üzerinden atmış değil.”Onu ancak yaşayanlar anlar” diyerek  geceleri uyku uyuyamadıklarını söyledi.

Şans eseri oturdukları binadan sağ olarak kurtulmuş,yakınlarını kaybetmiş. Gecenin uyku saatinde gelen felaket ve yıkım halkımıza mezar olduğu gibi geride kalanlara  da yaşamları boyunca   büyük  sorun yaratacak.İnsanlar üzerinde bunun  kalıcı tesiri olacak.

-----------------

HALK DAYANIŞMASI BİR KEZ DAHA KENDİNİ GÖSTERDİ

Belki dünyada başka bir halka nasip olmayan, böyle  dar zamanda   halkımızın  gösterdiği  dayanışma örneği  bu depremde de bir kez daha  görüldü.

Tarih boyunca halkımızın esir olmadan hür olarak  yaşamamızın en büyük nedeni de bu  halkın dayanışması olsa gerek.

Böyle acı günlerde de  siyasiler birbiri ile  dalaşırken halkımız onlara uymayıp depremzedelerin yardımına koştu.

Onlar için böyle yapay  bir sorun yoktu. Bundan herkesin özellikle siyasi partilerin halkımızın bu güzel dayanışmasından ders alması gerekir.Dar zamanda birlik ve beraber olmanın en güzel örneğini her zaman olduğu gibi yine halkımız gösterdi.

Bu tür milli felaketlerde her şeyi bir yana bırakıp birlik ve beraberlik içinde olmanın  ne denli önemli olduğunu kanıtlatmayan halımız  birçok canın da kurtulmasına ,sağ kalanların barınmasını sağladı.

Bu cefakar halkımızla ne kadar övünsek azdır.

Diğer taraftan deprem bölgelerine yapılacak yardımlarda halkımız elinden gelen tüm fedakarlığı  da gösterdi.

Halk Televizyonunda  depremzedeler için yapılan yardım programını gecenin geç saatine kadar izledim.Küçük çocukların kumbarasındaki paraları depremzedelere yardım için göndermesi ,her türlü engellemeye rağmen programın başarılı olması ,özellikle  konut arayan depremzedeler için çok yararlı oldu.

Bir serencam bir nasihatten iyidir” denir.Dilerim halkın bu dayanışmasından,birlik ve beraberliğinden ders çıkarması gerekenler çıkarır.Bu fedakar halkımızla hepimiz   mutluluk duymalıyız

Bu arada bölgemize gelen depremzedelere halkımızın  da yardımcı olması gerekir. Çünkü “acılar paylaşılmakla azalır”.Edirne’ni depremzedelere yardımda ön planda yer alması mutluluk verici.

--------------

KISSADA HİSSE

İLİM ,MAL  VE ŞEREF

İlim mal ve şeref arkadaş olmuşlar yolda gidiyorlarmış.Yolun sonuna geldiklerinde ilim demiş ki:

“Ben şu ün,üniversiteye gidiyorum,beni beklerseniz geri dönerim”.

Mal da şöyle demişi:

-“Ben de şu karşıdaki köşke gidiyorum,beklerseniz dönerim”

Söz şerefe gelmiş.O da şöyle demiş:

-“Ben size benzemem bir gidersem bir daha geri dönemem”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.