Parlamentoda görev alan milletvekillerimiz halkın oyları ile  kendilerini temsil amacı ile seçilen kişilerdir.

Bunun için kendilerine büyük imkanlar sağlanır.Görevde oldukları sürece  maddi olarak sıkıntı çekmeden yaşarlar.Bu yaşamları boyunca da devam sağlıyoruz.

Halk sıkıntı içinde yaşasa da temsilcilerine bu imkanı sağlıyor .

Hiçbir ülkede olmayan imkanları biz temsilcilerimize.veriyoruz.

Hal böyle olunca parlamentoda gördüğümüz meydan kavgasını andıran görüntüler böyle önemli görevi üstlenen halk temsilcilerine yakışıyor mu?

Ülkenin bir dizi sorunu olmasına karşın ülkemizde tartışılan konularla bunların ilgisi yok.

Üreticiler alın terinin karşılığını alamadıklarından yakınıyor.Bunu için bazı bölgelerde toplu olarak tepkilerini ortaya koyuyor.

Her ne kadar bölgemizde böyle bir tepki  olmadığı görülse de genelde durum bu.

Özellikle tarım kesimimiz çok  zor durumda .Buğdayda olduğu gibi ayçiçeğinde de  çiftçilerimiz zarar edecek. Açıklanacak fiyat ne olursa olsun kuraklık sonucu tarla verimi çok düşük.Üreticilerin ifadesine göre bazı tarlalardan biçme masrafı dahi çıkmayacak durumda.

Diğer yandan emeklilerin  durumu ortada.,çileleri artarak devam ediyor.Bunun aks,ini savunanlar bir gün halkla birlikte çarşı pazarı dolaşsınlar.Halkın  ne durumda  olduğunu,alacağı  ürünü alamayıp   geri döndüğünü,bazılarının  belki ucuzlar beklentisi ile pazarların bitiş saatlerini beklediğini görsünler.Önümüzdeki aylarda okullar açılacak.Çocukları okula gidecekler dar gelirli halkımız   masrafı nasıl karşılayacağım diye kara kara düşünüyor.Özel okullar ise ayrı bir dert.Bir dönem masrafı milyonu aşmış..İşsizlik ise ayrı bir sorun.Tüm bu konular gündemde olduğu kadar vekillerimiz halk arasında da rastlanmayacak meydan kavgası yapıyor.Çok yazık.

Vekillerin bu durumunu gören vatandaşlar bu çirkin görüntülerden örnek almaları kaçınılmaz hale gelmez mi?

”Vekilim bunu yapıyorsa ben de yapsam olmaz mı?” denilmez mi?

Sıcaklığın başına  vuran asil görevini unutan  vekillerin kavgayı bir yana bırakıp ülke sorunları ile ilgilenmeleri ,halkın kendilerini dalaşmak için değil halkın sorunlarını çözmek için o göreve getirmelerini  unutmamaları gerekir.

----------------------------

ÖZLÜ SÖZ

Helalın  hesabı ,haramın azabı vardır.

H.Ali

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.