Seçim dönemi tamamlandı. Bundan sonra iktidarın görevi  halka verilen sözlerin yerine getirilmesi.Bu koşullarda özellikle dar gelirlilerin yaşam koşulları çok güç.

Çarşı pazardaki fiyatlar almış başını gidiyor.Her türlü önleme rağmen  çarşı pazarlarda fiyatların eksilmesi bir  yana artarak devam ediyor.İktidarın bu soruna acil olarak çözüm getirmesi  gerekiyor.

 İktidar sahipleri   “Seçim artık  geride kaldı  verilen vaatler  nasıl olsa unutulur” denilmemeli.Bu en çok iktidara oy veren seçmenleri sorumluluk altında bırakır.

Böyle olursa onları ağlayıp sızlamaya hakları olamaz.

Kısa vadeli çıkarlar için  verilen oylar genellikle daha sonra  halkta pişmanlık yaratabilir.

Ülkenin seçmen profiline bakıldığında ekonomik şartları diğer bölgelere onanla daha üst düzeyde olan batı bölgelerinin siyasi yapısı ile Anadolu genelinin siyasi profili çok farklı.

Bunu nedenleri siyasi uzmanlarınca iyice tartışılmalı.Bu sonuçlarda batı bölgeleri  mi yanılgı içinde. Yoksa doğu bölgeleri  mi?.

Bizim ülkemizde  nabza göre şerbet verme anlayışı  özellikle seçim dönemlerinde  uygulanan bir siyasi yöntem. Bunu halkımız kabullendiğine göre yapılacak bir şey yok.

Bunun ülkeye ne kazandırıp,kaybettiği  halka iyice anlatılmalı.Bu çifte , birbirinin zıddı siyasi anlayış olduğu sürece İki farklı görüntü ile ülkeye kalıcı bir huzur gelmesi çok güç olur.

Onun ötesinde ülkemizin ekonomik şartlarının hiç iyi olmadığı ortada. Halkımız bugüne kadar seçimle avutuldu  Dar gelirlilerimiz bundan böyle  geçimle  baş başa  kalacak.

Bu alanda önlem alınmaması halinde bunu halkın  yansıması siyasilere daha ciddi uyarıcı sonuçlar yaratabilir.

Onu da bekleyip göreceğiz.

------------------

MAHALLİ SEÇİM ÖNCESİ SİYASİ TANSİYON YİNE YÜKSELECEK

Genel seçimler sona erdi  Bundan  10 ay sonra yapılacak mahalli seçimler siyasi partiler için yeni bir siyasi  mücadele ortamı oluşturacak.

İktidar partisi  kaybettiği büyük kentleri almak için  var gücü ile efor harcayacak.

Buna karşın muhalefet partileri yine aralarında birlik sağlaması halinde  seçimlerde yine başarılı olmak için  mücadele edecek.

Zira bu kentlerde muhalif oyları çoğunlukta.Bunu muhafaza edip etmeyeceğini seçimde göreceğiz.İktidar özellikle İstanbul seçimlerini,Osmanlı Devleti’nin başkentini  ele geçirmede kararlı.Bunu başarıp başaramayacaklarını o zaman göreceğiz.

-----------

FIKRA

KİBAR SOYGUNCU

Gecenin geç saatlerinde sokakta yürüyen yanına biri gelerek:

“Afedersiniz,karate,judo  ve diğer dövüş sanatlarından herhangi birini biliyor musunuz”

“hayır hiç birini bilmem”

“silah,bıçak gibi aletleri yanında taşır mısın.?”

“hayır huyum değildir”

“çok güzel harika. O zaman sökül paraları”

ÖZLÜ SÖZ

Tazılar kendşisi için koşar;fakat efendileri için avlanırlar.

William Shakespeare    

        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.