Siyasilerin akıl almaz   tavırlarına tanık olan,  bu siyasi  mücadelede ahlaki ve etik sınırlarının aşıldığı söylemlerini televizyonlardan  izleyen  halkımız  siyasilerin bu halkı kutuplaştırıcı  konuşmaları nedeniyle gelecekten endişe duyuyor.

Siyasi konuşmalarda her yolun mubah olduğu,yanlışların  doğru gibi sunulduğu bir siyasi rekabet ile siyasi parti konuşmacıları   halkımıza kötü örnek oluyor.

Siyasilerin  bu olumsuz tavırlarından  etkilenen bazı  mahalli siyasiler aslı olmayan haberleri de daha yaygın hale  getirip  tolum arasında nifak tohumları atıp halkı kutuplaştırıyor.

Eski seçim dönemlerini hatırlayanlar bilirler.

Hiç bir zaman bu seçimde olduğu kadar siyasilerin toplumu kutuplaştırıcı konuşmaları olmamıştı.

Halbuki bu nihayet halkın iradesini yansıtacağı bir siyasi  tercih.

Bu seçim sonunda da  bir taraf  kazanacak diğeri kaybedecek.Bunu her iki  kesimin  de sorun yaratmadan  kabullenmesi gerekir.

Halk iradesini  bu tür  seçimi çirkin aslı astarı olmayan  girişimlerle  sabote ederek yönlendirip kendi yanına çevirme gayreti boşunadır.  Yüz yıllık demokrasi deneyimi olan, bugüne kadar  yapılan  seçimleri başarı ile tamamlayan  ülkemiz halkına  bu olanlar yakışan bir durum değil.

Özellikle bu siyasi rekabete halkı da katmaya çalışmak, toplum arasındaki dostluğu daha da zedeleyebilir.

Bu seçim de yine geçecek.

Halkımız arasında hangi siyasi görüşte olursa olsun dostluklarına  devam edecek.

Asırlardır sorunsuz olarak bir arada yaşayan hiçbir toplumsal olayla aralarındaki dostluk ilişkilerinin zedelenmesine izin vermeyen halkımız 28 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı  seçimi sonunda da  toplum arasındaki dostluk  yine devam edecek.

Siyasiler  bu tür kötü,halkı kutuplaştırıcı söylemleri ile  baş başa kalacak.

Seçimin çok yaklaştığı önümüzdeki bu kısa sürede başta siyasiler olmak üzere  herkes sağduyu ile hareket  etmeleri toplum arasındaki  barışın  sürmesine katkı yapmaları  gerekmez mi?

----------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ.?

 İLK İŞÇİ MİLLETVEKİLİ, NUMAN USTA

Türkiye’de ilk işçi milletvekili Numan Usta’dır

Tophane Askeri Sanayi okulundan mezun olan Numan Usta,Tophane Zeytinburnu fabrikasında çalışarak usta oldu.İttihat ve Terakki Cemiyeti Numan Ustayı son Osmanlı  Meclisine İstanbul Milletvekili seçti.( 1919-1923) yıllarını  İngilizlerin sürgünü olarak Malta ‘da geçirdi. Döndükten sonra Büyük Millet  Meclisinin ilk döneminde Türkiye’de ilk işçi  milletvekili olarak görev yaptı.

----------------------

ÖZLÜ SÖZ

Düşüncelerini tam ve yerinde kelimelerle belirtmeyen insan,talnış tartılarla tam iş görmeye çalışan satıcıya benzer.

GOETHE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.