Yavaş yavaş yerel seçimlerin havasına giriyoruz.

Nereye gitsek, nerede, kiminle konuşsak, söz dönüp dolaşıp; “Belediye Başkanı kim olacak?” sorusuna geliyor.

31 Mart 2019’a şurada üç buçuk aydan biraz daha fazlaca zaman var.

Rahmetli Süleyman DEMİREL’in güzel bir sözü vardı; “Siyasette 24 saat dahi uzun bir süredir.”

Bu sözden yola çıkarsak; Edirne’de kimin Belediye Başkanı olacağı sorusuna şimdiden yanıt vermek zordur, hatta imkansızdır.

Dünden için, yani 10 Aralık Pazartesi günü için Sn. Hamdi SEDEFÇİ’nin İYİ Parti’den adaylığı açıklanacaktı. Ancak geç saatlere kadar bu konuda bir açıklama yapılmadı. Sn. Hamdi SEDEFÇİ ile görüşen bir yakın arkadaşına Sn. Hamdi SEDEFÇİ; “Cuma gününe kadar bekleyin.” demiş.

Sonuç ne olur ? Şimdiden bilemeyiz. Ancak Edirne’deki siyasi tabloyu iyi bilen birkaç arkadaşımızla yaptığımız değerlendirmede; “Sn. Hamdi SEDEFÇİ İYİ Parti’den aday olursa Belediye Başkanlığı seçiminin sonucunu kimse kestiremez.” görüşü ağırlık kazandı.

Sn. Hamdi SEDEFÇİ’nin dediği üzere; Cuma gününe kadar hele bir bekleyelim. Ondan sonra görüşlerimizi tekrar paylaşırız.

Sn. Recep GÜRKAN ve Sn. Koray UYMAZ’ın adaylıklarının açıklanmasından sonra, her iki aday için çarşıda, pazarda, evlerde ve dost meclislerde değerlendirmeler yapılıyor. Hem Sn. Recep GÜRKAN’ ın ve hem de Sn. Koray UYMAZ’ın artıları ve eksileri tek tek değerlendiriliyor.

İleri ki yazılarımızda bu değerlendirmeleri de bu köşeden sizlerle paylaşacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.