Bir sorunu çözmede yetersiz olanlar veya çözüme yanaşmayıp yan yolları deneyenlerle bunun  benzeri sebepler için “havanda su dövme”  tabiri kullanılır.

Bu  benzetme  son aylarda özellikle siyasilerimiz için tıpa tıp uyuyor.

Özellikle muhalefet partilerinde,hava sıcaklığının etkisi de olacak ki.partililerden bir biri ardına gaflar, tabanlarını huzursuz eden  girişimlere,konuşmalara tanık oluyoruz.

CHP bu konuda liderliği kimseye bırakmıyor. Gün geçmiyor ki,  sosyal medyada gündem olan bir falso,siyasi tutarsızlık  kısır çekişmeler gündeme gelmesin.

Son olarak da bazı parti önderlerinin yaptığı gizli toplantının bazı partililerce dışarı sızdırıldı.Bu soruna el atan medya konuyu istediği gibi yorumluyor.CHP’lilerin bir bölümü de buna destek veriyor.

CHP’de bu ayak oyunlarının son bulması için hava sıcaklığının düşmesi, serin havaların gelmesi mi bekleniyor.

Anlaşılan bu muhteremlerin  kafalarına sıcak geçmiş olacak ki böyle abuk sabuk işler yapıyorlar.

Bunların arkasının da geleceği  iddiaları var.

O zaman  partide yeni bir kaset savaşı başlayacak demektir.

Cumhuriyetimizle yaşıt olan bir parti, toplum sorunları için en gerekli olduğu şu günlerde ne duruma geldi. Çok yazık.

--------------

BU NE DEMEK OLUYOR?

DİSK üyesi  Edirne Emekli Sen Şubesi bugüne kadar kendi çapında  emeklilere yönelik hak arama  çabası sarf etti.

Az katılımla da olsa eylem yaparak emeklilerin sesini duyurmak istedi.Bu inkar edilemez.Birkaç gün önce Edirne Emekli Sen Şube Başkanı Sait Dayıoğlu’nun sosyal medyada yer alan bir çağırısı dikkatimi çekti.Dayıoğlu, önce saat  12.30’da Kent Konseyi Salonunda  bir toplantı yapılacağını ,o toplantı ile ilgili gündemi duyuruyor.

Dayıoğlu bir süre sonra  bu toplantının iptal edildiğini sosyal medyada açıklıyor .Gerekçesi aynen şöyle:

”Arkadaşlar ; bugün yaptığımız toplantıda,Cumartesi günü yapmayı düşündüğümüz basın toplantısına,milletin tatilde oluşu,havaların çok sıcak olması  nedeniyle katılımın az olacağı düşüncesiyle şubemizce toplantı iptal edilmiştir”

Başkan, bir toplantının iptali için böyle sudan sebepler olmamalı.Özellikle DİSK üyesi bir sendika  hava raporuna göre toplantı ve eylem yapmaz.

Bu  durum sendikanın ilkelerine aykırıdır.Özellikle  bunu sosyal medya kanalı ile duyurmak bence çok yanlış.Havaların sıcak olduğu ,üyeniz olan bazı  emeklilerin bu günlerde  sahilde olduğunu bilmiyor muydunuz?

Neden bunu dikkate almadan, üstelik sadece basın açıklaması için bu kararı aldınız.Bunlar küçük gibi görünen, fakat devrimci adını taşıyan bir sendika için önemli  zaaflar.

Öyle laf olsun diye toplantı yapılmamalı.Bugüne kadar  bu tür konular  fazla dikkate alınmadığı için yapılan  toplantılara istenen katılım sağlanamadı.

Dilerim havaların serinlemesi ile ekmeklilerimiz haklarını aramak için meydanlara daha çok çıkar.

O zaman da iş işten geçmiş olur.

-------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

MAHLAS KULANMA BİZE İRAN’DAN GELDİ.

Ülkemizde ilk mahlas kullanma (takma da) geleneği  bize İran edebiyatından geldi.

Takma ad kullanma Türk halk edebiyatında da görülür.Ozana ustası üç takma ad verir,o da bunlardan birini torbadan çekerek kullanırdı.Fuzuli,Nedim Nef’i Baki,Türk Divan Edebiyatının takma adlı ozanlarıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.