Bakıyoruz, siyasilerce hayat pahalılığı konusu diğer konular arasında bugünlerde ikinci plana düştü,bu sorunu gündeme getiren yok.

Kuşkusuz ülkenin her meselesi önemlidir.Fakat dar gelirli halkın sırtına binen hayat pahalılığı,geçim sıkıntısı dayanılmaz düzeyde her şeyden daha önemli değil mi?

Günümüzde geçim koşulları Her geçen gün daha da artarak dayanılmaz  duruma  geldi.bu konuda insanlara bir dokun  bin yanıt alıyorsunuz.

Pazar pazar dolaşarak kendi maddi imkanları kadar ihtiyacını karşılamak isteyen insanlar ülke yönetiminden sorumlu olanların dikkatini çekmiyor mu?

Hayat pahallılığını önlenmesi konusundaki yapılan  vaatler yerine gelmiyor.Bitmek bilmeyen geçim zorluğu gittikçe dayanılmaz boyuta ulaşıyor

Bugün es geçilen,  önemsenmeyen ana tüketim ürünlerine yapılan zamlar dur durak bilmiyor..

 Elektrik,su faturaları  gittikçe artıyor.marketlerde görevliler ürün fiyatı değiştirmeden başka görev yapmaya fırsat bulamıyor.

Geçim derdine düşen halkımız şimdiden  gelecek zor günlerin hesabını yapıyor.

Gerekli, gıdayı alamayan insan nasıl sağlıklı olsun.?

Pazar atıkları ve kullanım süresi yaklaşan yiyeceklerle beslenen halkın her geçen gün artıyor. Bu ülke yönetiminden sorumlu olanların dikkatini çekmiyor mu?

Hamasi nutuklara, gerçekleşmeyen vaatlere halkın karnı tok.

Halkın tahammülünü ,dayanma gücünü sınamaya çalışmak siyasiler için  sağlıklı güvenli bir bir yol değil.

Açlık toplumu istenmeyen alana çekebileceği huzursuzluğu arttıracağı gerçeği unutulmamalı.

Bugüne kadar defalarca değindim.İlkokul öğrencilerimiz öğlen tatilinde okul dışında, bazen yoğun araç trafiğine rağmen nafakasını temin etme derdine düşüyor.

 Gelecek dönemde de öğrenciler aynı sıkıntıyı yaşayacak. Bu onlara sağlık sorunları getirmez mi?

----------------

ÖĞRENCİLERE ÖĞLEN YEMEĞİ VERİLEMEZ Mİ?

Yılmadan, usanmadan yazdım yazacağım,Ülkemiz imkanlar geleceğimizin güvencesi olacak yavrularımıza bir öğlen yemeği verecek düzeyde değil mi?

İmkanları uygun olan öğrenciler her zaman istenen gıdayı alabiliyor.Ya, bu imkanı olmayanlar ne yapsınlar.?

Onlar ailesini çantasına koyduğu ekmeğin üzerine salça sürülmüş gıda ile yetinmek zorunda kalıyor.

Bu genç nesil arasında huzursuzluk ikilik yaratmaz mı?

Gerekli gıdadan yoksun olan çocuklar evlerine gittiğinde anne, babasına “Bazı arkadaşlarımız iyi yiyeceklerle besleniyor,biz onlara gördüğümüzde özeniyoruz bu haksızlık değil mi.? ” Dediklerinde haksız mı olacaklar.? Gençlerin geleceğimizin güvencesi olduğunu onlara en iyi imkanları sağlamamız gerektiğini unutmayalım.

Başka mekanlarda siyaset yapıp halkı ikna turuna çıkanların bir gün de ilkokulların öğlen saatlerinde öğrencilerin nasıl yiyecek telaşına düştüklerini görmelerini öneririm.

-------------

FIKRA

ARABANIN LASTİĞİNİN PATLADIĞI ZAMAN GÖRÜŞÜRÜZ

Güzel bir kadının otomobilinin lastiği patlamıştı.

Arabasını yolun kenarına çekti,bir süre sonra yoldan geçen başka bir araba durdu.İçinde ki adam indi,nazikçe güzel kadına sordu.

-“Acaba bir yardımda bulunabilir miyim?”

-“Bilmem ki arabamın lastiği patladı…”

Adam o anda aletlerini getirip lastiği tamir etti.Bu arada kadınla konuşa konuşa dostluğu ,ilerletmiş,sıra randevu istemeye gelmişti:

-“Acaba sizinle bir daha nerede görüşebilirim.?

Kadın çapkın bir ifade ile cevap verdi.

-“Bilmem ki arabanın lastiği ne zaman patlar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.