İklim değişikliği sonucu mevsim normalinin üzerinde sıcak geçen yaz aylarının ardından   yine sıcak geçen güz ayları,hazan mevsiminin de sonuna geldik.

Son bahar ayları şairlere ilham kaynağı olan hüzünlü,duygulu  aylardır.

Bestelerin ve şiirlerin en güzeli bu aylardan esinlenerek  yazılmıştır.

Yaz aylarında renk renk görüntüsü ile doğaya ayrı bir güzellik katan çınarların bu ayda yapraklarını dökmesi ile  çınarların bulunduğu alanlar,  park bahçe ve sokaklar sonbahar ayında  doğal  güzelliğini büyük oranda kaybeder.

Yemyeşil  insan elini andıran yaprakları ile yaz süresince   doğaya farklı bir güzellik katan çınar ağaçlarının yeşil yaprakları önce sararır sonra hafif bir esinti ile adata raks eder gibi  altına  düşer.

Çınar ağaçları  her zaman şarkı ve türkülere konu  şairlere,roman yazarlarına   da ilham kaynağı olmuştur.Bu ağaçların  altında yapraklarının dalgalanmasından gelen, insana huzur veren ve dinlendiren  sesleri ile insanların en huzurlu dinlenme  yeridir çınar ağaçlarının altları.

Çınar ağaçlarına  insanları rahatsız eden hiçbir haşere yaklaşamaz.Çınar ağaçları ayrıca yapraklarının kaynatılarak içilmesi ile de sağlık kaynağıdır.Oksijen deposu olan çınar ağaçları solunum zorluğu çekenler için de gerekli   sığınma mekanlarıdır.

Kış aylarında yeşil yapraklarının dökülmesi ile çıplak kalan çınar ağaçları bahar aylarında yine rüzgarda savrularak yelpazeyi andıran yaprakları ile bezenir.

Eylül ayında  adeta dans ederek yere düşen yapraklarını döken çınar ağaçlarının bu görüntüsü insana hüzün verir.

Yaprakların dökülmesi bir insan yaşamının sonunu hatırlatır.

Parkların ,bahçelerin mezarlıkların vazgeçilmez dekorudur ulu çınar ağaçları.

---------------

FIKRA

Bir dilenci giyimli kuşamlı,zengin görünümlü bir adamın yolunu kesti.

-“Lütfen bir sadaka rica etsem..”

-“Karşımdan çekil git be adam”

“Beni hor görmeyin efendim.Hani milyoner olmanın yüz yolu var isimli kitabın yazarıyım…”

“Öyleyse neden dileniyorsun?”

-“kitabı iyi okumamışsınız efendim. Milyoner olmanın bir yolunun dilenmek olduğunu kitabımda belirtmiştim”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.