İktidardaki partisi ve onu destekleyen MHP sözcüleri. sürekli “seçim zamanında yapılacak erken seçim yok” demelerine karşın siyasi gelişmeler, ekonomideki sıkıntılar bu yıl seçimin olacağını gösteriyor.Gerek iktidar gerekse muhalefetin salvolarına halkın güveni kalmadı. Kısa zamanda sandığın gelmesi, halkın siyasi iradesini belirlemesi gündemde.

   Ülkemizde bugüne kadar yapılan seçimlerin çoğu zamanından önce yapılmış. Bu seferde öyle olacağa benziyor.

  Bu konuda muhalefet partileri daha hazırlıklı  olmaları  gerekir Ana Muhalefet Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı yöneticileri gerekse İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve parti örgütleri  dur durak bilmeden yurdu karış karış dolaşıp halkın nabzını yokluyor.

  En güvenilir seçim propagandası aslında yüz yüze halkla  yapılmalı..Sen istediğin kadar medya ekranında es gürle, bunun günümüzde pek önemi yok.Sosyal medya bu anlayışı kırdı Önemli olan siyasi partilere oy verecek halkın karşısına çıkıp  halkın taleplerini belirlemek ve siyasiler hakkında ne düşündüklerini öğrenmek.

  İktidarın bu alanda daha çok imkanları olması nedeniyle bu tür propagandaya fazla gerek görülmüyor.

  Bu  sonunda ne  yarar sağlar. .O da seçim sandığında belli olacak.Şurası muhakkak ki, zamanında veya erken yapılacak bir seçim daha önceki seçimlere oranla çok  çetin geçecek.Özellikle halkın geçim zorluğu içinde olması,politik belirsizlik piyasanın yeterince denetlenememesi ,seçim sonuçlarında belirleyici olacak.Her zaman da öyle olmuştur..

  Şimdilik sokakta halkın  tepkisi bu konuda  yeterli olmasa da bir  fikir veriyor.Bugün küçük denilen partilerin seçimde sürpriz yapabileceği, özellikle doğu ve güneydoğu oylarının seyrinin değişmesini sağlayabileceği söyleniyor.

  Bu partilerin yöneticilerinin o bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırması, halktan büyük ilgi görmeleri, halkın iktidar ve muhalefet partilerine tavır alıp bu partiler yönelme eğilimi   bunun göstergesi olduğu söyleniyor.Bunu  sonucunu da  yapılacak seçimde göreceğiz.Seçim belirlemede en etkin olan kişi bir bakarsınız “seçim var” dediğinde buna itiraz edecek kim olabilir? Bugüne kadar hep böyle olmadı mı?

----------------------

İL İLÇE ÖRGÜTLERİ ŞEHİR TURUYLA YETİNİYOR

Siyasi partilerden,  özellikle muhalefete mensup tüm parti üst yönetimleri ülke genelini turlayıp halka ulaşmaya çalışırken il ve ilçe örgütlerinin aynı çaba içine olmaları  onlara ayak uydurmaları gerekir.Onların sadece şehir merkezindeki çalışmalar  beylik sözlerden oluşan açıklamaları yeterli olmaz..Muhalefet bloğuna mensup parti il ilçe örgütleri  ufukta erken bir seçimin göründüğünü, bunun için  siyasi faaliyetlerini artırmaları gerektiğinin farkında değiller.Kısaca, genel merkezlerinin  yoğun çabalarına   taşra teşkilatları yeterli düzeyde ayak uyduramıyorlar. Bir süre sonra  ufukta seçim görülürse ayakları suya erer. Bu arada  aralarında koltuk kapma mücadelesi başlar.

  Özellikle  Ana Muhalefet partisi   geçmişte yapılan  hatalardan ders çıkarmalı. Bakıyorum şimdiden daha  Ankara görevine soyunanlar var.Siyasetteki seviyesine, ona layık olup olmadığına bakmadan bazı etkili kişileri devreye sokup vekil hayali kuranlar ortaya çıkmaya başladı.

 Yapılacak bir erken seçim ülkemiz demokrasisinin geleceğini belirleme açısından çok önemli bu konuda en çok duyarlı olması gereken CHP olmalı. Seçimde böyle niyeti olanların  isteklerini gerçekleşmesi  bu şartlarda çok zor.Halk Ankara’ya göndereceği  vekilleri konusunda   bu defa  daha dikkatli olacak. Bu özen iktidar partisi için de geçerli olmalı.

  Bugünkü görüntüsüyle   milletvekillerinin yetkilerinin yok denecek kadar azaldığı,  bu son dönemde halkımız siyasi birikimi olmayan, parti ilkelerinden habersiz halkın sorunlarından bihaber,  toplumkarşısına çıktığında  gelebilecek sorular karşısında ayakları titreyen vekil istemiyor.

---------------------

FIKRA

YUMURTA VE AZ PARA

Annesi küçük oğlunu yumurta almak için gönderir. Bakkal kendisine çok küçük yumurtaları  seçip verince çocuk bakkala sorar:

”Niçin hep küçük yumurtaları veriyorsun.?”

Bakkal;

"Taşınması  kolay olsun diye”

Çocuk gerçek yumurta parasının yarısını verip giderken bakkal arkasından seslenir:

 “Bana az para verdin daha çok vereceksin”

Çocuk bakkala:

 “Bakkal amca az parayı saymak daha kolay olur eğil mi?”diyerek yoluna devam eder.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.