Türkiye’de cahiliye dönemi sona ermiştir. En azından her evde bir televizyon ekranı var. Televizyona ek olarak; radyolar ile yaygın ve yerel basın,Halkımızın aydınlanması için görev başındalar. Tabi ki TV kanallarının ve yaygın medyanın tümü, Türk insanının aydınlanmasına ne yazık ki hizmet etmiyorlar.

Böylesi bir duruma karşılık; Türk insanının Atatürk’ü tanıma olanakları çok genişlemiştir. Türk insanı, ekranlarda ve gazete manşetlerinde o büyük insanı gördükten sonra tanımak ve sevmek ihtiyacını duymuştur.

Son 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım günlerinde gördük ki; Atatürk her ilden, her etnik kökenden, her inançtan insanımızın kalbine girmiş ve o kutsal mekândan çıkmamak üzere yerleşmiştir.

Büyük Atatürk, dünyada ve ülkemizde roman yazarlarına, araştırma ve inceleme yazarlarına konu olmuş, hakkında yüzlerce kitap yazılmıştır. Ve yine Büyük Atatürk, Türkiye’de halk ozanlarından tutun da en yüksek mertebeye erişmiş şairlere de konu olmuştur.

Türk edebiyatında Atatürk için yazılmış muhteşem şiirler vardır. Öyle ki; bu şiirler Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana hayatiyetini sürdürmüş ve gelecek kuşaklara dahi erişmek üzere; Türk insanının gönlünde yer etmiştir.

Ben de bir Türk öğretmeni ve şairi olarak büyük Atatürk için bir şiir yazdım. Bu şiiri 2012 yılında yazmışım.

Bu şiiri geliniz birlikte okuyalım. Eğer beğendiyseniz bir yerlere not etmenizi ve yakın çevrenize taktim etmenizi gönülden arzuluyorum.

HEMŞEHRİM MUSTAFA KEMAL’İM

MUSTAFA KEMAL’İM HEMŞEHRİM BENİM

SENİ SEVMEK GÖREVİM BENİM.

BENİM BABAM SELÂNİKLİ KÂMİL

SEN DE SELÂNİKLİ MUSTAFA’SIN

TOPRAĞIN TOPRAĞIMDIR BİL

SANA OLAN SEVGİLERİM BOŞUNA DEĞİL

SENİ İLK KEZ BABAMDAN DUYDUM

SANA SELÂNİK İSTASYONUNDA RASTLAMIŞ

GÖZLERİN MAVİ DENİZ

SAÇLARIN SARI FIRTINAYMIŞ

KİMSELERE BENZEMEZMİŞSİN SEN

YARATAN SENİ FARKLI YARATMIŞ

BİR İNSAN HAMURUNA

BİNLERCE DEĞER KATMIŞ

BÜYÜDÜM, OKUDUM, ÖĞRETMEN OLDUM

SENİ ANLATTIM UZAK DAĞ KÖYLERİNDE

DEDİLER BU NASIL BİR KAHRAMANMIŞ

DURUYOR MU ACEP AYNI YERİNDE

DEDİM Kİ; O ŞİMDİ ANITKABİR’DEN

GÖZETLİYOR YURDUN UFUKLARINI

YÜREĞİ BURUK FAKAT UMUTLA

DİNLİYOR BİRİLERİNİN SOLUKLARINI

BEYAZIT SANSI/2012-EDİRNE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.