Halkın en büyük sorunu   bir türlü durmak bilmeyen hayat pahalılığı.Özellikle dar gelirlilere bu konuda  sıkıntıları çok büyük.Marketlerde çarşı pazarda satılan ürünlerin fiyatının her gün değişmesi, bu konuda denetimin yeterli olmaması halkı umutsuzluğa itiyor.Fiyatlar konusunda yapılan şikayetlere bir türlü çözüm bulunamıyor.

Bu durum karşısında  toplumun psikolojisi iyice bozuluyor. Serbest  Pazar ekonomik kuralları malı hiç denetim olmadan istediği fiyatla satma  özgürlüğü mü getiriyor.?

Özellikle  komşu ilkelerden gelenlerin pazara hakim olmasından sonra Edirne pazar ve marketlerinde fiyatlar iyice yükseldi  dayanılmaz boyuta ulaştı.

Yerli müşteriler pazara çıkıp alışveriş yapamaz duruma geldi.

Kentimizdeki satılan pazar  fiyatları komşu ,illerle yapılan  değerlendirmede  İlimizde çok daha yüksek olduğu  ortada.

Asgari ücret ve emekli ücretleri yürürlüğe girmeden bakıyorsunuz iğneden ipliğe zam gelmiş.İnsanlarımız fiyatları gördüğünde şaşkına dönüyor. Bu durum daha ne kadar devam edecek.Bir simit  beş liradan  bir anda  yedi liraya yükseldi.Ekmek zammı gündemde.kahveciler zam talebinde.

Herkesin kendine göre haklı gerekçesi var.Böylece  yeni,  emekli ve asgari ücret zamları uygulamaya konmadan yeni zamlarla eriyip gidecek.Halk,acil olarak piyasaya denetim gelmesini bekliyor. Yolsa devletin vereceği zamlar da halkı rahatlatmayacak.

-----------------------

KİRLİ HAVAYA DİKKAT

Bir süredir Edirne’nin üzerini kaplayan ve gün boyu devam eden sis  yaşamı tehdit eder duruma geldi.

Özellikle kentin alçak kesimlerinde yoğunlaşan sis.solunum zorluğu çeken ve yaşlılar için hayati tehlike oluşturuyor.Uzmanlar böyle havalarda  yaşlıların ve solunum hastalığı bulunan hastaların sokağa çıkmamasın öneriyor.

Bu kirliliğe bir de araçların  egzoz gazı kirliliğinin katılması ile  kentin alçak semtleri  kirlenen hava  nedeniyle hayati tehlike oluşturuyor. 

----------------------

FIKRA

KİM SÖYLEMİŞ?

Ahmet Bey  gözleri görmeyen bir dilenciye ,yanından her geçişte sadaka veriyordu.Günün birinde kör dilenciyi gazete okurken yakalamaz mı?

Bunun üzerine:

-“Aferin   diyerek sesini yükseltti.”Kör olduğunuzu iddia  etmenize rağmen bak gazete okuyorsunuz”

Sahte kör dilenci bu söze tepki gösterir:

“Okuduğumu kim söylüyor sadece resimlerine bakıyorum”

----------------

ÖZLÜ SÖZ

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır,ancak Türkiye Cumhuriyeti İlelebet  payidar alacaktır.

M. Kemal ATATÜRK.

 

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.