Çalışan aileler için  hayati önemi olan kreş sorunu bugüne kadar  bir türlü çözüme kavuşmadı.

Mahalli seçim öncesinde yine bakıyoruz, tüm siyasi parti belediye başkan adayları bu konuyu gündeme getirmiş.”her mahallede bir kreş” müjdesi veriliyorlar.

Daha önceki mahalli seçimlerde de bu konu gündeme geldi.Daha sonra ise unutulup gitti.

Şu anda  Edirne’de kreş sorununun iyi konumda olduğunu kimse iddia edemez.Bu konu hem iktidar hem de mahalli yöneticilerin  en acil  sorunu olmalı.

----------

KREŞ AİLELER İÇİN GÜVENCE

Çalışan anneler çocukların bakacak yakınları olmadığı zaman onları güvenli bir yere bırakmak isterler.Çocuk bakıcılığı güven ve uzmanlık gerektiren bir sorundur.

Son yıllarda çocuk bakıcılığı konusunda yaşanan sorunlar, olumsuzluklar aileleri endişeye düşürdü.

Bunun için en güvenli yer kreşlerdir. Oralarda yavrularımız emin  ellerde uzmanların denetiminde kalır. sağlıklı beslenmeleri bakımları  olur.

Çocukları kreşte olan anneler işlerini huzur içinde yapar, hiçbir zaman gözleri arkada kalmaz.

 İlimiz için böyle önemli bir sorun ne yazık ki bugüne kadar göz ardı edildi.

Dileriz, bu dönemde siyasileri verdiği sözler yerine getirilir. Bu   görevi kim yaparsa yapsın kreş sorununu çözme ile çok önemli bir görev yapmış olacak.

İktidar ve muhalefetin belediye başkan adayları bu vaatlerinin arkasında durmalı. Basınımız, sendikalar ve kamuoyu da siyasilerin bu vaatlerini yerine getirip getirmediğini denetlemeli.

Daha önceki dönemlerde olduğu gibi verilen sözler bir süre sonra unutuluyorsa bu boş,  bir türlü gerçekleşmeyecek vaatleri dinlemeye devam ederiz.

Halkımızın en önemli zaafı siyasilerin verdikleri sözleri ,yapacakları  hizmetleri denetleme alışkanlığı olmaması.Vatandaşlarımız  taraf olduğu siyasilerin verdikleri sözleri yerine getireceği inancı taşıyor. Toplumumuz, bundan önceki örneklere bakarak siyasilerimize yapmadığı, yapması gereken hizmetleri defalarca kendilerine hatırlatmalı.

 “Halk nasıl olsa bir süre sonra unutur ”mantığı ile hareket eden siyasilerimiz verdikleri sözleri yerine  getirmeleri halkımızca  defalarca hatırlatılmalı.

-----------------

ÖĞRENCİLER İÇİN BİR ÖĞÜN YEMEK

Özellikle ilkokul öğrencilerinin okulda beslenme sorununa el atmak siyasilerimizin gündemine gelmiyor.

Öğlen saatlerinde öğrencilerin yemek bulmak için nasıl koşuşturduklarını, ekonomik şartları uygun olan öğrencilerin böyle bir  sorunu olmuyor.Yemek konusunda imkanı olmayan ailelerin çocukları evlerinden getirdikleri yeterli olmayan yiyeceklerle yetiniyor.

Kreş sorunu gibi öğrenciler için hayati önemi olan  bir öğünlük yemek sorununa da çözüm bulunmalı.

Siyasilerimizin bir gün okul önlerine giderek öğrencilerin ne çile çektiklerini görüp çözüm yoluna odaklanmalarını dilerim.

Onların, geleceğimizin güvencesi nesiller olduğunu gençlerimizin en sağlıklı şekilde yetiştirmenin siyasilerin  asli görevleri arasında  olduğunu unutmayalım.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.