Edirne’nin bir turizm kenti olması için yoğun çaba harcanıyor.Bu konuyu görev kabul eden  kurum ve kişiler  kentimizi tanıtmak için  imkanları oranında  çalışıyor.

Bu alanda  az da olsa mesafe alındığını söyleyebiliriz.Kuşkusuz  bu gayretler  iyi bir  turizm kenti düzeyine gelmemiz için  yeterli değil.

Bu alanda Edirne halkı olarak  hepimize  görevler düşüyor.Sık sık  köşemde dile getiriyorum. Edirne’nin turizm merkezi olması için bu kentte  huzur ve mutluluk içinde yaşayan herkes sorumluluk  almalı , birer fahri turizm elçisi gibi çalışmalı.Ne yazık ki, bu anlayış halkımıza yeterince benimsetemedik. Bu imkanı baltalamak için,kenti kötü tanıtımı marifet sayanlarımız  da var. Özellikle ilimize gelen turistlerle  ilişkisi olan  alışveriş yapılan  yerler  turizmin örnek yerleri haline gelmeli.İşyerlerinde çalışanlar gelen turistlere saygılı davranmayı ,yerli ve yabancı fiyatı uygulamamaları gerekir.Satılan ürünlerin fiyat listeleri herkesin göreceği yere asılmalı. Özellikle yiyecek satılan yerlerin personeli giyim kuşamları  temiz ve bakımlı  olmalı  işyerlerinin hijyen olmasına dikkat edilmeli.Turistleri “ yolunacak kaz” görenlerimiz var.Gelen misafirleri kandırarak aslında kendimizi aldatıyoruz.Kazıklanan bir turist bir daha kentimize gelmez.Bunun acılarını Daha önceki yıllarda  yaşadık.Bunda zarar eden  yine bizler  olduk.Buna meydan vermemek için işyerleri sık sık denetlenmeli. Kurallara uymayanlara caydırıcı yaptırımlar uygulanmalı.

------------------

ULAŞIM ARACI SÜRÜCÜLERİNE  DE GÖREV DÜŞÜYOR

Şehir merkezinde  toplu ulaşım aracı kullanan sürücülerimize kentimiz  bir turizm kenti gibi tanıtmada büyük görev düşüyor. Bazı sürücülerle ilgili yakınmalar var .Minibüs sürücüsüne  bir yeri soran Edirne dışından gelen bir vatandaşımız şoför tarafından cevap verilmesi ,kendine yol gösterilmesi yerine azarlandığından yakındı.Yetkililer tarafından sürücüler bu konuda uyarılmalı.”Ben yabancıyım şu mahalleye ve yere gideceğim ”diyen bir misafirlere vatandaşlarımız  yol göstermeli yerini bilmiyorsa bilen birine yönlendirme vazifesi olduğu halde onu azarlayanlar Edirne için en büyük kötülüğü yapmış olurlar.Ne yazık ki, bu sorun bir türlü çözümlenemiyor.Edirne belediyesi ekipleri  bu konuda denetimlerini artırmalı.Hiç kimsenin kentimizi ziyarete gelen bir turisti azarlama  hakkına sahip değildir. Edirne medeni bir kent sıradan bir kent değildir . Bu arada halka uygarca davranan sürücülerimizi  ve halkımızı bu eleştirimin dışında tutuyorum.Kentte ,özellikle Edirne gibi turizm kentinde toplu  taşımanın ayrı bir sorumluluğu vardır.Burada yaşayan herkes bu sorumluluğun bilincinde olmalı.Vatandaşlarımız da bu konuda hatası olan kişileri görmemezlikten gelme yerine yetkililere şikayet etmeyi görev saymalı.Ancak böyle saygısızlıkların önüne geçebiliriz.Böylece  Edirne’ye daha çok turistin gelmesini sağlanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.