Edirne’nin bir turizm kenti olması için yoğun çaba harcanmalı.Bu konuyu görev kabul eden  kurum ve kişilerden az sayıda fedakar insanımız  kentimizi  yut içi ve yurt dışında tanıtmak için  imkanları oranında   gayret gösteriyor.

Bu alanda  çabalar  yeterli olmasa da   önemli bir  mesafe alındığını söyleyebiliriz. Kentimizi  tanıtımda bugünkü  sınırlı orandaki   çabalar Edirne’nin   ülke ve uluslar arası  düzeyde  söz sahibi  bir  turizm kenti düzeyine gelmemiz için  yeterli değil.Kentimizin bu alanda elverişli konumunu yeterince değerlendiremiyoruz.

Turizmin gelişmesi için  Edirne halkı olarak  hepimize  görevler düşüyor.Sık sık  köşemde dile getiriyorum. Edirne’nin turizm merkezi olması için bu kentte  huzur ve mutluluk içinde yaşayan herkes sorumluluk  almalı .

Halkımız birer fahri turizm elçisi gibi kentimizi tanıtım için  çalışmalı.Ne yazık ki bu anlayış ,sorumluluk bilinci halkımıza yeterince benimsetemedik. Bu imkanı baltalamak ,kentimizi kötü tanıtımı marifet sayanlarımız  da var.

Özellikle, ilimize gelen turistlerle  ilişkisi olan  alışveriş yapılan  yerler  turizmin örnek yerleri haline gelmeli.İşyerlerinde çalışanlar gelen turistlere saygılı davranmayı ,yerli ve yabancı fiyatı uygulamamaları gerekir.

Satılan ürünlerin fiyat listeleri herkesin göreceği yere asılmalı. Özellikle yiyecek satılan yerlerin personeli giyim kuşamları  temiz ve bakımlı  olmalı.  İşyerlerinin hijyen olmasına dikkat edilmeli.Turistleri “ yolunacak kaz” görenlerimiz var.

Gelen misafirleri kandırarak aslında kendimizi aldatıyoruz.Kazıklanan bir turist bir daha kentimize gelmez.Bunun acılarını daha önceki yıllarda  yaşadık.

Bunda zarar eden  yine bizler Edirne halkı  oldu.

Buna meydan vermemek için işyerleri sık sık denetlenmeli. Kurallara uymayanlara caydırıcı yaptırımlar uygulanmalı.

-------------

FIKRA

ZAM MI, ASLA OLMAZ

Adamın biri patronun karşısına çıkıp,”Beyefendi tam on yıldır yanınızda çalışıyorum. On yıldan bu yana üç kişinin işini yaptığım halde  bir kişinin maaşını alıyorum.Benim maaşıma  bir miktar zam yapar mısınız?”

Patron  işçiye tepki gösterdi:

-“Sana zam filan yok.Ama, bana iş yaptığın iki kişinin  adını söyle  onları hemen işten atayım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.