Halkımız son yapılan mahalli seçimle ülke genelinde siyasi kararını ortaya koydu.

Hiçbir anket,araştırma  firmasının  dahi tahmin edemediği  bir sonuçlar ortaya çıktı.

İktidar partisinin gücü mahalli idarelerdeki farklı sonuçlarla dengelenmiş oldu.

Bu sonuçlar demokrasimizin daha da kökleşmesi , kökleşip kalıcı hale gelmesi için yararlı olabilecek sonuç. Böylece mahalli yönetimlerle  iktidar partisi için  ortak karar ortamı yaratma imkanı doğmuş oldu.

Bu  halk arasında konsensüs için  büyük bir fırsat.Tarafların inatlaşmayıp karşılıklı güven duyması ile halkımız arasında bir süredir devam eden kutuplaşma ortamı son bulabilir.

Bu demokrasimiz için ihtiyacımız olan bir gelişme.

Bakıyoruz Avrupa ülkeleri dahi ülkemizdeki bu demokrasi sınavını  ilgi ile izliyor.Bunun yansımasının oralara dahi uzanması bekleniyor.Yüz yıl önce imparatorluktan demokrasiye geçen,bu konuda büyük aşama kaydeden ülkemiz bundan bir asır sonra  mahalli ve genel yönetimi dengeleyecek seçim sonucu ile bir başka  demokratik gelişmeyi sağladı.

Böylece halkımızın demokrasiye  olan bağlılığı bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Bu da gösteriyor ki halkımız yönetimlerin halkın  ortak değerlerine zarar verme girişimlerine izin vermiyor.Bu girişime karşı parti gözetmeksizin tepkisini koyabiliyor.

Son mahalli seçimi de bu yönde değerlendirmek gerekir.Önümüzdeki günlerde bu seçim sonuçlarının demokrasimize naıl bir katkı yapacağını göreceğiz.Tarafların karşılıklı fedakarlıkları ile  ülkemizde bir süredir devam eden kutuplaşma son bulacaktır. Halkın arasına girip konuştuğunuzda bunun   emarelerini görüyoruz. Ülkemizde huzur ve güven insanlarımız için  olmasa olmaz bir ihtiyaç.

Siyasilerimizin sorumlu davranması ile halkımız arasındaki dargınlık ve kırgınlıklar bundan böyle büyük oranda son bulacaktır.

----------------

FIKRA

SEN DE BÖYLE KAFA BULAMAZSIN

Adamın biri tüm mağazaları dolaştığı halde koca kafasına karşı şapka bulamamıştı. Son olarak bir mağazaya girdi .Bütün şapkaları kafasında denedi.Fakat kafasına göre şapka bulamadı.

En sonunda satıcı vitrinindeki mankenin başında duran şapkayı aldı ve müşteriye verdi. Bu şapka müşterinin kafasına tam gelmişti.Fakat satıcı şapka için fahiş bir fiyat teklif etti.Müşteri şapkayı almaktan vazgeçip çıkarken satıcı: ”Bu şapkayı başka bir yerde bulamazsın” diye seslendi.

Müşteri kafasına vurarak:

“Sen de böyle kafa bulamazsın” dedi.

-----------------

ÖZLÜ SÖZ

Uzun süre devam eden bir anlaşmazlık,her iki tarafın da  haksız olduğunu gösterir.

Voltaire   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.