Bundan bir süre önce gündeme getirdim.Daha önceleri de defalarca değinmiştim.öğretmenevinin yapılmaması öğretmenleri mutsuz ve  huzursuz ediyor.Edirne’nin ilçelerinin böyle bir imkana sahip olmasına karşın Edirne’de öğretmenevinin olmaması öğretmenleri huzursuz ediyor.

2000-2008 yılları arasında  yıkılan öğretmenevinde iki yıl müdür yardımcılığı  diğer yıllarında müdürlük yapan Emekli Öğretmen Mehmet Çakal, bugün yıkılmış olan  8 yıl görev üstlendiğim Öğretmenevinin  yerinin halini gördükçe üzüntü duyduğunu belirterek”.Bu binanın çürük olduğu gerekçesi ile yıkılmış olması  da bana inandırıcı gelmiyor.Birileri onu gerekçe gösterip binanın yıkılmasına sebep oldu.O günden bu yana yapıldı yapılacak denilen öğretmenevi bir türlü yapılamıyor.Yeri harabe halinde. Yanındaki sosyal tesisleri de yok olmuş. Bu  arada başka bir yerdeki binanın öğretmenevi olarak verileceği söylendi o da gerçekleşmedi.

İl düzeyinde  en çok öğretmenin bulunduğu Edirne’de bir öğretmenevimiz bulunmuyor.Ne yazık ki biz eğitimciler olarak bu sorunun çözümü için de gereken gayreti  de göstermedik.Aslında eski öğretmenevinin yapımında bugün rahmetli olan ağabeylerimizin maddi,manevi gayreti olmuştu.

Bizler  öğretmen camiası olarak kentimize öğretmenevi kazandırmak için gayret göstermeliyiz.Öğretmenevleri eğitimcilerin ikinci  adresi gibidir.Orada bir araya gelip eski anıları tazeler gelen misafirlerimizi orada ağırlardık.

Şimdi bu imkandan yoksun kaldık.Bu kurumun eski bir yöneticisi olarak  bir an önce öğretmenevimize kavuşmak istiyoruz.Yetkililer  bu konuda gayret göstermeli .Meslek kuruluşumuz da bu konuyu sahiplenmeli” dedi.

----------------------

FIKRA

ÖĞRETMEN SİLDİ BEN DE SİLDİM

Bir çocuk okula yeni başlamış.Çocuk akşam eve geldiğinde babası sormuş:

“Oğlum okula yeni başladın nasıl gidiyor, bugün okulda neler yaptınız.”

Çocuk:

“Babacığın bak çizgiler çizdik bak” demiş.

Fakat defterinde bir şey yokmuş.

Babası:

“Yavrum defterinde hiçbir şey yok” demiş.

Yeni öğrenci sakin bir şekilde:

“Babacığım okulda öretmen çizdi ben de defterime çizdim,öğretmen sildi ben de sildim.

“Neden sildim oğlum.?”

“Sen söylemedin mi babacığım,öğretmen ne yaparsa sen de yap diye” ben de öyle yaptım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.