Uzun yıllardır   şehrimize  “geldi gelecek” denilen Edirne –İstanbul arasındaki  ulaşımı kısa zamanda  sağlayacak hızlı tren yol çalışmaları  aralıksız devam ediyor.Bu çalışmaların önümüzdeki yıl da devam edeceği ,  bir aksaklık olmazsa ancak ondan sonra hızlı trenin Edirne’ye ulaşması sağlanabilecek.Trenin sefere girmesiyle Edirne’den İstanbul arasında sefer yapacak olan  hızlı tren  Çerkezköy’den  kalkarak Kapıkule’ye  gidecek.Hızlı tren saatte 200 kilometre hız yapacak. Sefer sırasında  sadece  Çorlu ve Çerkezköy’de duracak.Onun dışında durağı bulunmayacak.AB fonlarının  da  desteği ile gerçekleşecek olan Hızlı Tren  projesinin gerçekleşmesi ile Edirne’den Halkalı arası yol bir saat 35 dakikaya inecek .

Yolcular oradan Marmaray hızlı treni ile yollarına devam edecek. Bugün yol çalışmaları 3 şantiyede devam ediyor.

Siyasilerin “geldi gelecek” dediği ,bugüne kadar bir türlü gerçekleşmeyen hızlı tren ancak önümüzdeki yılın sonlarında sefere başlayabilecek

BUGÜN EDİRNE-İSTANBUL ARASI BİR SEFER VAR

Edirne –İstanbul arasında bugün karşılıklı olarak  bir  yolcu treni seferi var. Edirne’den sabah saat 8.20’de hareket eden yolcu treni saat 12.29’da Halkalıya ulaşıyor. İstanbul’dan saat 18.00 de kalkan tren saat 22.12’de Edirne yolculuğunu tamamlıyor. Bugün Edirne Halkalı arasında normal yolcu ücreti 104 lira. 26 yaşına kadar yolcu ücretlerinde  % 15 indirim uygulanıyor. Öğrenci ve  26  ve 65  yaşı  arasında  % 20 ,65 yaşı üstü yolculara ise % 50  ücret indirimi yapılıyor. Bugün Tren istasyonları ıssız sakin.  Daha önceki yıllarda olduğu gibi  ten yolculuğuna ilgi yok.Kara yolculuğuna yapılan destekle tren yolculuğu ikinci plana düştü. İnsanların güvenle yapacağı tren yolculuğu kara yollarına feda edildi.Halkımız  tren yolu ile seyahatin özlemini çekiyor.Tren yolu için söylenilen şarkı ve türküler önemini kaybetti.Avrupa ülkelerinin aksine  tren yollarını karayollarına feda ettik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.