Ülkemizde devletimiz herkese  hizmet sunup  ortak  hizmet veriyor.devletin varlık neden ise bu.Devletimiz tarafından bölgemizde yapılan hizmetleri  her zaman takdirle karşılamalıyız.Bizlerin desteği ile  var olan devlet böylece asli  görevini yerine getiriyor.

Diğer yandan  bizlerle iç içe olan halkın desteği ile görev yapan,mahalli  idareler de  bölge insanlarımıza imkanları oranında hizmet yarışında  onlar da   bölge insanımıza hizmet yapma peşinde.Bunlardan hiç biri diğerinin hizmetini engelleme yolunu seçmemeli.Çünkü  her ikisinin de yapılan yararlı hizmetlerde ortak yararımız oluyor.

Ne yazık ki bazı  hizmetlerde “ ben yaptım sen yaptım “anlayışı ile rekabet  yaratılmak isteniyor.

Bu doğru değil Özellikle halka yapılan ortak hizmetlerde siyasi beklenti olmamalı. Siyaset her alanda yaygınlaşırsa  ortalık kör dövüşüne dönebilir.Bakıyoruz bazı hizmetlerde törenlere yalnız  o işi yapanlar davet ediliyor.Sadece onların bu hizmeti  yaptığı  belirtilmek isteniyor.Bu anlayış kim yaparsa yapsın her alana yaygınlaşırsa toplum arasında kutuplaşma yaygınlaşır. hizmetler  her zaman “ biz yaptık bu sadece bizim” denilerek sadece siyasi amaçlarla kullanılmamalı .

Bu da toplum işinde var olan dostluk ve dayanışmayı zedeler hale gelir Halk kendine yapılan   hizmeti gördükten sonra Allah razı olsun der. Yapılan hizmetin çevresine onlarca pano koyup halkı cahil yerine koyan görüntülerle  teşhire de gerek yok.Bakıyoruz belediye hizmetlerinde de  her yana çöp araçlarına dahi belediye yazmaya, belediye başkanının adını her yerde kullanmaya gerek var mı?

-------------------------

DAHYA ÖNCELERE FUTBOL SAHALARINDA RAKİP TAKIM TARAFTARLARIYLA MAÇ İZLENİRDİ

Ülkemizde  bundan 10- 15  yıl  öncesinde  birbiri ile  ezeli rakip olan  futbol  takımlarının taraftarları  bir arada maçı izliyor maç sonunda kim galip gelirse gelsin bir sorun çıkmadan stadı terk ediyordu.

Peki şimdi öyle mi?

Futbol maçlarında taraftarlar rakip takımın az sayıda taraftarına  etmediği hakareti bırakmıyor.

Bazen futbol sahaları  adeta dövüş alanına dönüyor.Sahalarda kullanılan galiz  sözcükler  nedeniyle ülkemizde kadınlarımız futbol maçlarını  seyretmeye gidemiyor.

Hani spor barış ve dostluğu  getirecekti.? O bir yana her geçen gün spor sahaları centilmence futbol oynanan yerler olmaktan çıkıyor.

Buna spor yorumcularımız da çanak tutuyor.Farklı taraflı  yorum yaparak olayları körüklüyor.

-------------------

FIKRA

NEDEN KANARYA GİBİ ÖTMÜYOR

Babası İdris’e sormuş:

“İdris buraya cel”

İdris:

“Celiyrum babacığım”

Babası bir yandan  ağaca bakıyormuş:

“Yarım satır ağacın tepesundaki kargayı düşünuyrum..”

İdris şaşkın:

“neden babacuğım.?”

Babası sormuş:

“Acaba karga da neden kanarya cici ötmiyi? o da kuş bu da kuş,değul mi.?

İdris gülmüş:

“Uyy Babacuğum kargaya da bedava ev, bedava yitecek verseler kanaryadan daha güzel öter..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.