Toplumlar arasında birlik ve huzura sağlayan en önemli etken toplum fertlerinin birbirine sevgi  göstermesi , saygılı davranmaları ile eşdeğerdir.

Günümüzde toplumumuzu geleneğinde olan  empatiye ihtiyacı var.

Halkımız siyasilerin konuşmalarında  yer yer kavgaya varan, sıradan insanların dahi kullanmayacağı galiz sözlerden etkilenmemesi  mümkün mü ? .Halkımızın sağ duyusu, sabrı her zaman olduğu gibi siyasilerin, geleceklerini garanti almaya yönelik suçlayıcı konuşmalarından etkilenmiyor.

Halkımıza has olan bu sabrı, metaneti siyasilerimizin de dikkate  alıp yanlış yorumlaması gerekir.

Kuşkusuz sabrın da bir sınırı olduğunu kabullenmeleri  lazımdır. Büyüklerimiz “sabrın sonu selamet” sözünü boşuna söylememiştir.

-----------------

BİRAZ DİKKAT

Kentimizin sorunları içinde en yoğun olanı  şehrin altyapı sorunu.Bu işi sağılıklı ve düzenli gitmediği yönünde duyumlar alıyoruz..Belediye ile altyapının yapılmasından sorumlu firma arasında sorunlar yaşandığı ifade ediliyor.

Özellikle TREDAŞ’ın bu alanda sorun çıkardığı kabloların yeraltına döşenmesi konusunda belediye ile zamanında anlaşmaya yanaşmayıp altyapı çalışmaları yapılmasına engel olduğu iddiası var.Toplumu ilgilendiren bu konularda  kurumların sorun çıkarmaması  gerekir.

Edirne  Halkı  önümüzdeki kış aylarında  bu sıkıntıları yaşamamalı.     Yolların durumu ortada araçlar güçlükle yol alabiliyor.  Bunun faturası belediyeye havale ediliyor.

Belediyemiz de bu çalışmalar  sırasında meydana gelen aksaklıkları topluma iletmeli.Belediye personeli de  yollar çevresinde ve kaldırımlardaki düzensizliğin giderilmesinde daha gayretli olmalı.Personelin çalışmaları sık sık denetlenmeli suçlar birbirinin üzerine atılıp içinden sıyrılmak isteyenler var. 

Seçim dönemlerinde bu tür ayak oyunları daha da artacaktır. Belediye çalışanları çalıştıkları kurumu zedeleyici tavırlardan kaçınmalı,Ekmek yediği kurumu kötüleme alışkanlığından vazgeçmeli. Bu düzensizlik ve aksaklıklar toplumun tamamını etkiliyor.

Edirne bu  vurdumduymazlık  devam ederse bir çağdaş  turizm kenti olma özelliğini kaybedebilir.

-------------------

FIKRA

NESİ OLUR.?

Bir okulun kadın öğretmeni çocuklara  hırsızlığı  ve hırsızların çalışma yöntemini anlatıyordu.

Bu konuyu uzun uzun anlatmasına karşın çocukların bu konuyu yeterince anlamadığını fark etti.

Örnek vermeye karar verdi.

Öğretmen:

“bu konuda  örnek vermek gerekirse ”dedi.

“Ben bir adamın cebine elimi sokup para alsam bu durumda ne olurum?”

Çocuklar öğretmenin bu sorusu karşısında bir süre düşündüler.;

  İçlerinden biri annesinin de aynı şeyi yaptığını hatırlayarak öğretmene cevap verdi:

“Karısı olursunuz öğretmenim”

-----------------------------

ÖZLÜ SÖZ

Namus görünmez bir cevherdir.

Çoğu zaman ona sahip olmayanlar sahipmiş gibi görünürler.

William  SIHAKESPEARE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.