Şehir merkezinde olanların dışında özellikle Edirne’nin güney çevre yolu kenarında odaklanan hurdacılar kentimize yakışmayan görüntü sergiliyor.

Yolun çevresini kaplayan  hurdacılar.Edirne gibi bir turizm kentine yakışmayacağı yetkililerin dikkatini çekmiyor mu?

Sanırım bu konuda ilgililere sayısız şikayetler var.Bunlar dikkate alınıp hurdacı işyerlerinin kentten uzak bir yere taşınması neden sağlanamıyor?

Bu yol aynı zamanda komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan için ulaşım yolu olarak kullanılıyor.Şehrin yoğun trafiğine girmek istemeyen komşular  ve Edirneli sürücüler bu yolu tercih ediyor.Böyle önemli bir yolun çevresi daha düzenli olması gerekmez mi?

 Buralara,  köylerden  getirilip salınan,  belediye kontrolünde geçmeyen köpeklerin tur attığı yerden yayaların geçmesi mümkün değil.Yetkililerin bu soruna da el atmaları ,çözüm yolu bulmaları gerekmez mi?

------------------

BALKONLAR ÇİÇEKLERLE DONATILMALI

Bugün bakıyoruz apartmanların balkonları daha çok çamaşır asmak için kullanılıyor.Aslında oraları çiçek saksıları ile donatılsa evlerimize bir başka güzellik gelir ,içimiz ferahlar,mutlu oluruz. Balkonlarımızın çiçek bahçesi görüntüsü kazanması kentimize de ayrı bir güzellik getirecektir.Avrupa ülkelerinde balkonlar genelde  öyle.Dileğimiz o ki, bizler de özlem duyduğumuz balkonları çiçeklerle süslenmiş günlere kavuşuruz.Balkonlarını çiçeklerle süsleyen konutlar için  ödül uygulaması olsa   kentimizde  balkonları çiçeklerle süsleme yarışı başlar…

-----------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

KAŞARIN TARİHİ

Türkiye’de ilk kaşar peyniri On dokuzuncu yüzyıl ortalarında yapılmaya başlandı.

İlk yapılan yeri de Türkiye’ydi.Bir Musevi kızının buluşuydu.Zamanın tat uzmanı bir babanın (yenilebilir) anlamında  ( KAŞAR ) damgasını vurmasıyla  bu adı aldı. Kaşar,Türkiye’nin  Afyon,Bursa,Edirne,Kars ve Kırklareli illerinde yaygındır.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.