Yüksek Makine Mühendisi DSİ eski Müdür Yardımcısı Hüseyin Erkin İYİ Partiden Edirne Milletvekili aday adayı oldu.

Bugüne kadar bölge sorunlarının gündeme gelmesi, ilimizdeki tarımsal yatırımlar  ve enerji konusunda çözüm yolları  hakkında   sayısız  projeleri,basında yer alan bu konuda   köşe yazılar yazan Erkin’in mahalli basında  bu yönde en çok  çalışması,  olan  bir parlamenter aday adayı .

Bugünkü milletvekili aday adaylarının hiç birinin  ulaşamayacağı düzeyde bölgemizin sorunları ile  iç içe olan,  bunları  yılmadan sık sık gündeme getiren  Erkin, bölgemizden  milletvekili seçilmesi durumunda  bölgeye  hizmet akışında  Edirne için bir şans olabilir.

Bölgemizin en önemli sorunu olan tarım ve sulama  alanında sayısız  projesi  bulunan   Erkin, bölgeye  hizmet amacıyla onlarca dermeğin yönetiminde yer aldı.

Bugüne  kadar hizmetler  için  laf üretme  yerine  proje üreten,yaptığı çalışmaları basında yayınlanan yazıları ile   bunu kanıtlayan  Hüseyin Erkin’in siyasi alanda da  faydalı olması için İYİ Partiden  milletvekilliği için aday adayı oldu.Erkin, emekli olup bir kenara çekilmedi,ilin sorunlarını gündeme taşıdı.

Ne yazık ki,bugüne  kadar bölgemizin ekonomik  sorunlarını  projeleri  ile dile getirecek  bir parlamenterimiz olmadı.

İlimize devletin ve özel teşebbüsün daha  çok hizmet akışını sağlamak için böyle  birikimi olan bir milletvekiline acil  ihtiyacımız var.

Ülkemizde, parlamenterleri siyasi donanımlı olan bunu her zaman dile getiren illerin hizmet almada  ön sıralarda yer aldığı biliniyor.

Bu illerin milletvekilleri de medyada sık sık yer alarak   bölgelerinin çözümlenmeyen  sorunlarını  gündeme taşıyor.

Özellikle, tarımın, turizmin  gelişmesi  noktasında   bölgemiz parlamenterlerinin yöremizin  ekonomik  konuları hakkında donanımlı, birikimli  olmaları gerekir.

Halkımız da seçimini yaparken aday olacakların bugüne kadar yaptıkları hizmetleri dikkate alıp ona göre  oylarını kullanmalarının  ilimize gelebilecek  hizmetler açısından  çok önemlidir.

Gönül isterdi ki, her partiden milletvekili aday adayları düzenlenecek bir açıkoturumla yapacakları hizmetleri halka duyursunlar.

Bölgemizde  böyle bir imkan yaratılmıyor.Aslında mahalli televizyonun  bu tür programın yapılmasına öncülük yapması,  halkın oylarına talip  milletvekillerini  daha iyi tanıması  için   öncülük yapmış olabilir.İlimizde daha önceki yıllarda böyle programlar yapılıyordu.      

Siyasi partilerin üst yönetimlerinde olduğu gibi illerde de parlamenter aday adaylarının basının da yer alacağı TV programlarına yer verilmiyor.

Milletvekili aday adaylarının  meydanlarda   yapacakları konuşmalarla  kendilerini tanıtmaları milletvekili  seçilmeleri için yeterli olamaz .

Önemli olan seçilmeleri halinde yapacakları hizmetleri  plan ve projeleri halka anlatmaları..

Bu konuda en çok birikimi olan milletvekili aday adayları arasında  Yüksek Makine Mühendisi Hüseyin Erkin ‘in adaylığının kentimiz için bir şans olabileceği  tarafsız siyasi gözlemciler tarafından dile getiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.