Aralık ayı geldiğinde hüzünleniriz her yıl…

1973 yılının 9 Aralığında kaybettiğimiz Babamızın hasret ve özlemi 46 yıl geçmiş olsa bile tazelenir bu ayda.

Erken yaşta yani 53 yaşındaki bir Babayı kaydedişin kahrını ve ızdırabını yaşarız her yıl olduğu gibi.

Ölümün er veya geç tecelli eden ve kaçışı olmayan bir göçün ta kendisi olduğunu bilmemize ve itikat etmemize rağmen hemde.

Bir baba, ana evlat kardeş ve yakın kaybetmenin insan ruhiyatında meydana getirdiği yıkımı tarif etmek zordur her zaman.

Yaşayan bilir ancak o kederi ve hüznü.

İşte bu yılda 9 Aralıkta onu bir kez daha yaşayacağız bu yılda.

Sevgili Babamızın 46.Ölüm Yıldönümünde onu dualar ile anıyoruz.

Ruhu şad mekânı cennet olsun inşallah.

Herkesin babası mükemmeldir,örnektir,yol göstericidir.

Benim rahmetli 5 evlat sahibi Babam bir devlet memurunun karşılaşabileceği maddi sıkıntılara rağmen dürüst ve ahlaklı iş hayatı sonrasında kazandığı rıskımızı bile yedirmeyi başardı.

Ablamız dışında 4 evladını da okutarak meslek sahibi yapmayı başaran bu aydın insan hayatımızın en mükemmel modeli olmuştur evlatları için.

Nur içinde yatsın,mekanı cennet olsun inşallah.

Onu rahmetle ve minnetle anıyoruz bir kez daha.

Ruhu şad olsun inşallah.

Aşırı duygusallık yaşadığım Aralık ayının önemli kayıplarından biri olan Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından, Ulusal Kurtuluş Savaşının büyük komutanı, seçkin devlet ve siyaset adamı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 25 Aralık 1973 teki ebedi âleme intikalinin yaratmış olduğu hüzündür.

Rahmetli Babamdan 16 gün sonra vefat eden İnönü’nün Ölüm Yıldönümlerinde yazdığım yazılarda hep sitem etmeme ve birilerini harekete geçirmeye çalışmama rağmen başarılı olamayışımın ezikliğini de yaşarım her yıl.

Her yıl sorarım neden bir anma programı yapılmadığını ve küçücük ilçelerde bile Ölüm yıldönümlerinde programlar ve törenler düzenlenmesine rağmen Cumhuriyetin Kalesi olduğunu iddia eden insanların bulunduğu Edirne’de bu Cumhuriyetin Kurucusunun anılmamasını her zaman yadırgarım.

Hatta birkaç yıl önceki bir yazımda; “şayet ayıp olmaz ve müsaadeniz olursa bu düzenlemeyi ben üsleneyim” demiştim.

Bu yıl bu hatırlatmayı erken yaparak daha önceki yazılarımda bana ; “Hocam çok doğru, bu çok önemli bir eksiklik hatta vurdumduymazlık ama sende bu hatırlatma yazını biraz erken yazarsan daha iyi olur” diyenlerin isteği yerine getirmek istedim.

İnşallah yararlı olur da Kurtuluş savaşının büyük Komutanı İnönü ölümünün 46.yıldönümünde Edirne’de düzenlenen bir tören ile anılır.

Dilerim Türkiye Cumhuriyeti için çok büyük önem taşıyan ve Atatürk’ten sonra gelen en büyük devlet adamı ve kurtarıcı olarak anılan bu devlet büyüğü 46.ölüm yıldönümünde güzel bir tören ile anılır.

Başka acılar ve başka kayıplar yaşamayacağımız Aralık aylarına erişmek dileğiyle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.